Tränaren nöjd – trots förlusten

Sirius säsong anno 2018 är över. I säsongsavslutningen åkte man på pumpen mot Djurgården – trots en stark andra halvlek.

11 november 2018 19:53

Avskedsmatchen i Siriuströjan blev inte riktigt som Moses Ogbu hade tänkt sig. I den 13:e matchminuten serverade han Kevin Walker som kunde placera in ledningsmålet för hemmalagets räkning.

– Jag gillar inte att rensa bollen. Det leder till 1–0. Det är min typ av spel – jag försöker att spela mig ur situationen, säger Moses Ogbu.

Bjudningen kom efter en stark matchinledning från Sirius sida vilket innebar en rejäl kalldusch.

– Det är väl tredje matchen på raken nu som vi ger bort ett mål. Efter det gör vi ingen bra första halvlek. Det är alldeles för få spelare som är i rörelse när vi sätter fart på bollen. Dessutom har vi jätteproblem med deras omställningar. Varje gång de skickar upp en boll mot deras forwards får vi problem, säger Sirius assisterande tränare Thomas Lagerlöf.

Lagom till den andra halvleken ryckte laget upp sig ordentligt rent spelmässigt – utan att skapa några riktigt heta lägen.

– Jag tycker att vi gör en jättebra andra halvlek. Vi snäppar upp oss, stänger ner deras omställningar och sätter fart på bollen, säger Lagerlöf.

Den som kom närmast att göra mål för Sirius del var Abdul Razak. Den centrale mittfältaren drämde till ett tungt distansskott i den första halvleken. Djurgårdsmålvakten Andreas Isaksson, som hyllades i sin sista match i karriären, stod för en fin räddning. Den förre landslagsmålvakten fick hålla nollan samtidigt som Sirius avslutade säsongen 2018 med en förlust.

– Man vill aldrig förlora fotbollsmatcher. Det känns ändå bättre i och med vad vi visade i andra halvlek. Hade det sett ut som i första hela matchen hade man varit gråtfärdig nu. Nu känns det ändå som att vi kan ta med oss saker att bygga vidare på, säger Lagerlöf.

Sirius landar på plats 13 i och med förlusten – precis ovanför kvalsträcket. Det var det nog inte många som trodde när laget parkerade sist i tabellen när nästan halva serien var spelad.

– Hade någon sagt till mig i somras att vi hade chansen att rädda en kvalplats mot Djurgården i den sista omgången hade jag tagit det alla dagar i veckan. Det har varit en väldigt speciell säsong. Vintern och våren var en katastrof på diverse olika sätt: spelmässigt, skademässigt och med en massa andra saker på sidan som tog energi. Om jag är tränare resten av mitt liv tror jag ändå aldrig att det kommer hända så mycket konstigt på ett halvår, säger Lagerlöf.

Genom en fin höstsäsong kunde laget säkra det allsvenska kontraktet med två omgångar kvar att spela. På de sjutton senaste matcherna har laget vunnit sju matcher, spelat oavgjort i fyra och förlorat sex.

– Den resa gruppen har gjort har varit fantastisk, säger Lagerlöf.

För många avslutas resan i Sirius. Oscar Pehrsson och Moses Ogbu gjorde sina sista matcher i klubben på Tele2 Arena.

– Min tid här har varit fantastisk. Jag delar omklädningsrum med väldigt fina människor. Folk i Sirius: både tränare, spelare och folk runtikring har hjälpt mig jättemycket. Jag kommer att ta det med mig och fortsätta att följa laget. Jag önskar dem all lycka i fortsättningen, säger Ogbu.

Matchfakta

Djurgården↔1

Sirius↔0

Målen: 1–0 (13') Kevin Walker

Publik: 11 105

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Stark