Tränaren höll nollan för Sirius

Karim Fegrouch hade inte spelat en seniormatch på tre år. Mot Häcken kastades målvaktstränaren hastigt in i hetluften – och höll nollan.

18 april 2018 21:44

UNT skrev under tisdagen att Sirius valde att ha målvaktstränaren Karim Fegrouch på bänken i matchen mot Häcken i stället för Gustav Nyberg. Med tre timmar kvar till match fick dock Fegrouch beskedet att han ska spela då Josh Wicks lämnade återbud på grund av personliga skäl.

– Jag vet inte vad som hände så jag fick spela efter tre år. Som tur är fick jag bra hjälp från mina vänner i laget. Planen var inte bra i dag, men vi försökte spela bra. Jag tycker ändå att 0–0 är ett bra resultat, säger Fegrouch.

Den marockanske målvakten är till vardags målvaktstränare i Sirius tillsammans med Claudio Leal. Han kom till klubben under sommaren 2016, men har inte gjort någon A-lagsmatch innan onsdagskvällen. Senaste ”riktiga” matchen var 2015 för FAR Rabat i den marockanska högstaligan.

– Jag har inte spelat på tre även om jag har tränat, men det var okej. Mina vänner hjälpte mig och det var en bra match. Vi får se vad som händer nästa match, jag hoppas vi kan få med oss tre poäng då i alla fall, säger Fegrouch som spelat några U21-matcher med Sirius samt en vår i Sigtuna i division VI.

Fegrouch, som gjort en landskamp för Marocko, skadade ansiktet allvarligt i augusti 2014 i en match mot Tottenham i Europa League. Han kolliderade med Kyle Naughton och fick tillbringa en längre tid på sjukhus. Efter det har han aldrig riktigt tagit sig tillbaka till fotbollen.

– Jag fick flera frakturer i ansiktet, men sådan är fotbollen. Ibland är det bra och ibland är det dåligt. Jag är glad att jag fick spela i dag.

Vad säger du om din insats?

– Jag var inte perfekt, det är inte lätt efter tre år att gå in och spela. Jag försökte hjälpa laget och vi får se om jag får spela nästa match, men då vill jag vara bättre, säger målvakten som var illa ute i första halvlek då han fällde en spelare utanför straffområdet.

– Men det var inget rött kort, jag hade spelare bakom mig, säger han.

Fegrouch hyllades matchen igenom av Sirius supportar som sjöng hans namn.

– Jag vill tacka alla fans i dag. De gav mig mer styrka i dag och jag vill tacka alla som stöttade mig i dag, säger Fegrouch.

Det är oklart när Josh Wicks kan vara tillbaka mellan stolparna för Sirius. Under onsdagskvällen visste man inte mer än att han lämnat återbud på matchdagen av privata skäl.

– Om man gör det så är det förmodligen något allvarligt, vi får återkomma om det, säger Sirius tränare Thomas Lagerlöf.

0–0

Sirius–Häcken

allsvenskan

(0–0)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!