Torn ställde till det för Lundqvist

Skeetskytten Therese Lundqvist från Uppsala slutade på 15:e plats i de europeiska spelen som avgörs i Baku, Azerbajdzjan.

20 juni 2015 16:25

Enligt rapporterna så var det i stort sett perfekta förhållanden när damernas skeet skulle avgöras på midsommardagen med minimala vindar och varmt väder.

Therese Lundqvist inledde med raka två serier med 23 träff. Om hon skjutit fullt i den sista serien hade kunnat räcka till en finalplats, men nu blev det 20 träff i stället för 25 och Lundqvist stannade på 66 träff totalt. Vilket sammanlagt räckte till en 15:e plats.

– ”Tessan” sköt bra, men hade lite problem på station två där hon bommade på tornen. I slutet tappade hon någon extra onödig bom när hon ändå konstaterat att finalchansen var borta. Hon hade inte bästa förberedelserna inför den här tävlingen, då hon haft en inflammation i axeln och inte kunnat träna ordentligt”, säger förbundskapten Christer Svensson i ett pressmeddelande.

Vann gjorde brittiskan Amber Hill efter en lång särskjutning mot italienskan Diana Bacosi. Först i den 30:e särskjutningsduvan bommade Bacosi och gjorde guldet brittiskt. I grundomgången satte Bacosi nytt världsrekord med 75 träff. Italienskt även på tredje plats genom Chiara Cainero.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
UNT