Toppspelare lämnar Ais

Daniel Hermansson lämnar Almtuna. På tre säsonger och 142 matcher gjorde han totalt 99 poäng.

29 april 2014 14:18

Hermansson har kontrakt med Almtuna över säsongen 2014/2015, men som nu alltså bryts. Det är personliga skäl som ligger bakom Daniel Hermanssons beslut.
– Vi känner att vi behöver röra på oss, säger Hermansson, som var med på Almtunas träning som vanligt på tisdagsförmiddagen.

De senaste säsongerna har Hermansson varit lagkapten i Almtuna. Han var en av huvudbyggstenarna i sportchefen Björn Danielssons lagbygge. Det är ingen schism som ligger bakom att kontraktet bryts.
– Absolut inte. Almtuna har varit schysst mot mig och det känns jättesorgligt att lämna det här laget, säger Hermansson.

Det är oklart var han kommer att spela kommande säsong, men en kvalificerad gissning är Mora, dit han var utlånad under slutet av säsongen och gjorde sju poäng (4+3) på fem matcher.
– Jag ville göra klart med Almtuna först. Nu ska jag ringa min agent, sedan får vi se vad som händer. Men Mora är väl ingen dålig gissning, säger Hermansson, som lämnar ett Uppsalalag som verkar vara rejält på gång.
– Det känns som om laget kommer att bli ännu bättre till nästa säsong, säger han.

Beslutet att lämna Uppsala har växt fram under en tid. Hermansson kommer att fortsätta träna med Almtuna så länge familjen blir kvar i stan och till dess en ny klubbadress blir klar.

Almtunas sportchef Björn Danielsson har en stor del av spelartruppen spikad. Ett par tre backar och en eller två anfallsspelare samt en målvakt återstår innan allt är klart. Att Daniel Hermansson lämnar Almtuna påverkar förstås Björn Danielssons kommande arbete.
– Vi har en del på gång men ingenting som är klart, säger han.

När det gäller antalet forwards så är det väl förspänt i Almtuna, men räkna med att klubben vill spetsa truppen, särskilt nu när Hermansson flyttar. Han gjorde 99 poäng (50 mål och 49 assist) på sina 142 matcher under tre säsonger i Almtuna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Håkan Lundh