Tony Rick vann landslagstest

SKYTTE. Den svenska sportingeliten var samlade i Roslagen under helgen. Det handlade om dubbla landslagstester i lerduvegrenen Engelsk sporting.

30 april 2012 10:59

Vilket innebar att runt 16 000 lerduvor lyfte från de olika kastarna. Och även om landslagsskytten Tobias Söderlund, Nordanlund, den här gången hamnade utanför prispallen, åtta och tia, kunde den framgångsrika upplandsklubben jubla över en klassvinst signerad Tony Rick som vann A-klassen under söndagen sedan han krossat 88 duvor av 100 möjliga.
Även outtröttlige klubbkamraten Birger Hall visade klass med en fjärdeplats och 81 träffar i samma klass.

Roslagens utropstecken denna helg var löftet Georgios Jordanidis som grejade en vinst och en andraplats i C-klassen. Som bäst fick rospiggen ner 74 duvor. I B-klassen visade klubbkompisen Therese Karlsson upp sina kvaliteer som räckte till en andraplats i B-klassen med 76 träffade duvor.

Helgens främsta insats stod Fredrik Malmström, Hässleholmsortens Jaktskytteklubb för med suveräna 97 träffar.
Förre förbundskaptenen och banbyggaren Stefan Björklund sade så här om tillställningen:
- Helt underbara dagar hos Roslagens Jaktskytteklubb som arrangerade. Vi hade runt 90 tävlande. Som antog de tekniska duvorna som jag hade lagt åt dem med hjälp av Johan och några till i klubben, utan några problem, så visst bjöd vi på utmaningar.
- Det var 40 olika tekniska duvor i två dagar, det hela blev så tekniskt krävande att skyttarna var rätt slut efter varje dag. Men det presterades ändå väldigt bra resultat vilket ger extra kraft åt oss banbyggare .

Roslagsskyttarna gav, enligt Björklund, det de orkade med. Många av rospiggarna var också med och iordningställde banorna och det kan vara krävande nog för en del.
Björklund avstod själv från tävlandet den här gången då han jobbade mycket med banan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Bosse Wiqvist