Att läka den del av den vänstra vaden som skars av när han slog i den i en vass stålkant på en alpinskida har tagit tid, men samtidigt enligt planen. Tolv veckor var det sagt och nu har den tiden gått. Efter att till stor del kämpat på på egen hand fanns Pehrsson med på planen lite lätt i fredags men under tisdagen ägde det första tuffa passet rum.

– Det kändes bra sedan får vi se om jag kommer att vara med och köra alla pass framöver. Man har ju andra delar på kroppen som kan gå sönder, säger Pehrsson efter träningen.

– Nu handlar det om att komma igång med själva fotbollen men det viktigaste är att vaden känns okej.

På söndag spelar Sirius allsvensk premiär borta mot Hammarby. Spel redan då är uteslutet enligt tränaren Kim Bergstrand även om Pehrsson tror att han säkert skulle kunna göra 15-20 minuter.

– Men det räknar jag inte med. Det är klart att jag gärna valet komma hit någon vecka tidigare för att kunnat vara med och konkurrera. Man är lite tung i benen efter att inte ha sprungit på tre månader, säger "OP".

Även mittfältaren Philip Haglund är nu med i full träning efter att ha tagit bort brosk i den ena foten. Pehrssons mittbackskollega Johan Eiswohld ligger en bit före nyss nämnda duo och gjorde matchcomeback i genrepet mot Gefle i helgen när han hoppade in efter att ha haft ljumskproblem.

– Men han är ingen 90-minutersspelare, säger Bergstrand om Eiswohld.