Tierps första förlust

Det dröjde till den sjunde omgången innan Tierp till slut fick vidkännas sitt första nederlag i damettan denna säsong.

29 maj 2015 16:01

Sundsvall vann med 2–0 och övertog därmed serieledningen.

Detta var också ett första riktiga test för Tierp. Sundsvall var liksom Tierp ett topplag i division I förra säsongen (norra serien). Och det visade sig bli en för svår uppgift för Tierp.

Mötet på Norrporten Arena bjöd annars under långa stunder på en underhållande fotboll. Första halvlek var jämn och där lagen vaskade fram en del halvchanser.

­– Jag tycker vi vi stod upp riktigt bra i första halvlek. Tyvärr tappade vi mycket av vårt spel i andra och då kopplade Sundsvall ett rejält grepp om matchen. Sundsvall uppträdde mer resolut och var tuffare i närkamperna, summerar Tierpstränaren Daniel Sundström.

Hemmalaget tog ledningen i andra halvlek på en straff. Det dröjde sedan fram till 73:e minuten innan Sundsvall definitivt punkterade matchen. Lisa Hägglund var tillbaka i Tierp efter skada och spelade i stort sett hela matchen.

– Faktum är att vi inte hade någon riktigt vass målchans efter pausvilan. Och det krävs att man håller en jämn nivå över 90 minuter, säger Daniel Sundström, som framhöll Amanda Bruxsås i sitt lag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars-Ivan Eriksson