Tierp kan nå division II – bakvägen

Tierp Hockey brände chansen att nå alltrean, men kan nu på väg att ta bakvägen till ett division II-kval. "Haft det här i baktanken hela tiden", säger tränaren Joachim Gellerstedt.

30 januari 2019 14:56

Med Joachim Gellerstedt som tränare började Tierp om i den lägsta serien, division IV Uppland. Det blev avancemang till division III per omgående – och nu är klubben snubblande nära ett play off till division II. Tierp har vunnit sju av åtta matcher i fortsättningstrean och toppar just nu tabellen, fem poäng före Österåker. En eventuell serieseger innebär play off-spel för att nå kvalet till division II.

För Upplandskollegan Östervåla, som jämfört med Tierp nådde alltrean efter höstens grundserie, är det däremot snart färdigspelat.

– Ärligt talar har jag haft det här i baktanken hela tiden. Det är klart att man hellre hade velat nått alltrean, men nu kan vi komma in i ett play off bakvägen i stället, Joachim Gellerstedt.

Att missa alltrean kan mycket väl visa sig vara ett taktiskt genidrag för Tierp Hockey, men Gellerstedt menar att det i grunden handlar om något annat.

– Vi har många spelare i laget som håller på med andra sporter än bara hockey och det är svårt att få med de killar som spelar fotboll att redan i september börja spela träningsmatcher och liknande. Jag beslutade ganska tidigt att använda seriens första del att spela ihop laget och det är först nu som vi har kommit i gång på allvar.

Om Tierp kan avancera ytterligare en division låter Gellerstedt vara osagt, men klart är att klubben för första gången på många, många år rider på en positiv våg igen.

– Vi har spelat med bra intensitet på slutet och försvarsspelet har gett oss en trygghet. Men vi måste fortsätta jobba hårt och vi jobbar hårdast av alla lag vi möter.

Inför fredagens derby hemma mot Norrtälje kan Tierp på allvar befästa sin topplacering, som innebär play off-spel mot tabellfyran i alltrean innan ett eventuellt kval till division II.

– Norrtälje är ett mycket bättre lag än vad tabellen visar. De försöker spela hockey på ett konstruktivt sätt, jämfört med vad många andra lag gör i den här serien.

Vad har Tierp Hockey för chanser i ett eventuellt division II-kval?

– Det är bra spelare som är där uppe i toppen av alltrean, men vi ska försöka hålla i det här och det känns som att vi har något bra på gång här i Tierp igen. Det är mycket folk på matcherna och bra intresse. Det är allra viktigast, säger Joachim Gellerstedt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Rutgård

Ämnen du kan följa