Tierp Arena räddar SM-tävlingarna

Dragracing-SM skulle gått av stapeln i Sundsvall, men blev inställt och Svenska Bilsportförbundet behövde snabbt hitta en annan arrangör. Nu är det klart att Tierp Arena står som värd för arrangemanget.

12 augusti 1916 11:54

Det är fyra tävlingsklasser som tilldelats SM-status av Svenska Bilsportförbundet och två av dem skulle ha kört finaler på Sundsvall Raceway den 19-21 augusti. Klasserna är Stock Super Stock och Competition, men på grund av för få anmälda förare meddelade arrangören SHRA Sundsvall för några dagar sedan att de ställer in tävlingen. Men nu har SM-finalerna flyttats till Tierp Arena med nya tävlingsdatumen 25-28 augusti.

- Vi är glada och tacksamma att Tierp Arena har sagt ja till SM-finalkörningarna med så kort varsel, säger Jonas Staflund, ordförande i Svenska Bilsportförbundets dragracing utskott i ett pressmeddelande.

Tierp Arena hade sedan tidigare klart med SM-finaler för tävlingsklasserna Junior Dragster och Pro Modified, och hade även lagt in en ansökan till SBF att få arrangera de klasser som nu flyttas från Sundsvall.

- Enbart i Stock Super Stock har vi 46 anmälda förare och det är rekordmånga, så det känns extra kul att de också får göra upp om SM titeln under tävlingen, säger Kjell Pettersson, tävlingsledare för arrangerande klubben NDRS Motor Club.

Det är närmare 360 anmälda förare som kommer göra upp den 25-28 augusti på Tierp Arena. Det är den näst sista deltävlingen i Dragracing EM för bil och även final i NM i Drag bike.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!