Saner är född och uppvuxen i Västerås, men är sedan några år tillbaka bosatt i Uppsala och när UNT besöker hennes träning har hon nyligen bytt Upsala TK och elitseriespel för Upsala Studenters IF och världsturné.
– Det var jättekul att spela i elitserien, men jag har bytt till Usif nu för att ha Daniel som min egna tränare. Jag kommer att spela i en lägre serie, men de matcherna ser jag mer som träning och att det är kul att spela i ett lag. WTA-touren är prio nu, säger Saner.
Det närmaste året kommer Julita, eller "Julle" som hon kallas, varva WTA-touren med ITF-touren och planen är att spela cirka 20 internationella tävlingar i år. Hon är den yngste svensken med singelranking på WTA-touren, som hon kvalificerade sig för under fjolåret.
– Jag är fortfarande junior så att jag är med på världsrankingen är inget som var planerat direkt, men jag testade några matcher och det gick bra. Det är jättekul och det känns skönt att lämna juniortävlingarna bakom mig redan nu.
En som kan verkligen kan relatera till Saners framgångar är hennes nya tränare för året, Daniel Berta. Han spåddes bli nästa svenska tennisstjärna när han 2009 blev den första svensken på 25 år att vinna Franska öppna för juniorer. Men att träna tre timmar om dagen blev för tufft för Berta som tidigt fick ont i både axeln och ryggen.
– När jag vann där blev det otrolig uppståndelse och man fick inte vara ifred. Jag hoppas det går lika bra för Julita, men då vill jag vara där och kunna hjälpa henne med min erfarenhet, säger Berta.
Tennisvärlden har kritiserats för att unga spelare tränar för mycket i ung ålder. Hur ser du på det?
– Förut skulle alla som satsade mot eliten träna två tennispass och ett fyspass om dagen. Men det behövs inte, det handlar om att träna med kvalité. Jag har sagt till Julita att det är viktigare att fokusera på fysen än tennisen. Jag vet ju hur viktigt det är att ta hand om kroppen, dessutom är det ofta de starkaste spelarna som vinner i dag, inte den som är bäst på tennis, konstaterar Berta.
Så tränar Bertas adept därför mindre än han själv gjorde? Inte riktigt. Men det finns en väsentlig skillnad i hur fysträningen bedrivs.
– Det blir fem två-timmarspass tennis och fem-sex fyspass. Jag har en egen fystränare och ett upplägg som är anpassat för mig. Efter varje tävling gör vi en genomgång av kroppen och lägger upp ett program utefter det, berättar Saner.
Men det är inte bara tennis i talangens huvud. En annan stor passion är fotboll, och även om Julita slutade när hon var 13 år finns ett Gothia Cup-brons på meritlistan.
– Jag gillar att tävla individuellt och när jag kom med i landslaget valde jag att satsa på tennisen. Men jag spelar fortfarande fotboll ofta med vänner och är ett stort Bayern München-fan.
Så här långt kan ingen klandra Saner för hennes val. Återstår att se om hennes nya tränare kan kan hjälpa henne att bli Sveriges nya tennisstjärna.