Han var med och byggde upp Fyrisfjädern till att bli svensk badmintons stora gigant och under fem och ett halvt år i Storvreta var han med och bidrog till två SM-guld men i november, mitt under brinnande säsong och under resan fram mot guld nummer två, fick han beskedet att han inte var välkommen till jobbet. Han blev fråntagen sina arbetsuppgifter som sportchef i innebandyklubben. Från den ena dagen till den andra. Sista arbetsdagen var den 28 november. Sedan fick han gå hemma med lön utan att göra någonting.
– När jag gick hemma blev jag ju bra på att städa och dammsuga. Men den perioden är förknippad med många tankar. Jag tyckte inte synd om mig men var väl förbannad och stridslysten och tänkte på vad jag skulle hitta på.
Varför han plötsligt inte fick jobba var svårt att förstå för många.
– Den officiella förklaringen från Storvreta var arbetsbrist ... och att man inte hade råd att fortsätta med en sportchef.
Stämmer det med din bild?
– Jag har ingen kommentar till det.
Han och klubben har gemensamt kommit överens om en sekretessklausul om varför han fick gå och hur uppgörelsen såg ut när man kom överens om att anställningen skulle upphöra. Ett gemensamt pressmeddelande där båda parter sades vara nöjda skickades ut i februari. Under den två och en halv månad som passerade sedan han arbetsbefriades sade inte Knudsen någonting utåt. Detta efter att ha blivit uppmanad att ligga lågt.
Man fick uppfattningen att du ville, men inte kunde, prata då. Hur var den tiden?
– Jag har aldrig varit blyg och att inte kunna fortsätta en diskussion var jobbigt för mig, men det var min advokat som sade: den här diskussionen tar jag.
Är du nöjd med det avslut som blev?
– Avslutet som gjordes mellan mig och Storvreta skrev vi båda två och det tror jag båda är nöjda med.
När det gäller det roligaste han upplevde under tiden i Storvreta tvekar han inte en sekund. Det handlar om de två SM-gulden.
– Även om jag inte var anställd nu när vi vann så var det ett fantastiskt lag vi hade. Och det var fantastiskt roligt att vinna guldet när vi byggde nytt (2016). Efter den stora missen, fiaskot, när vi inte gick till slutspel satt vi ned och sa: nu bygger vi nytt. Och så lyckades vi vinna direkt.
Han fortsätter om det senaste guldet:
– Det var den totala triumfen för mig, Stefan Forsman och Hannes Öhman att få se Storvretas lag med bucklan i Globen. Det kunde inte bli ett bättre avslut, det var fantastiskt att se. Jag hade ju ändå byggt det här laget och Stefan och Hannes gjorde ett fantastiskt jobb med det bygget.
Att Storvreta mönstrat ett fantastiskt lag råder det ingen tvekan om. Samtidigt redovisades ett miljonunderskott för föregående verksamhetsår. Det berodde inte på superligalaget menar Knudsen.
– Vi jobbade seriöst utefter budgetramarna och jag tyckte att jag fick bra valuta för pengarna. Jag kan ha åsikter om var den där miljonen kom från men det får sittande styrelse svara på.
Ångrar du någonting?
– Alla människor gör misstag. Det jag möjligen skulle kunna ångra är att jag inte stod på mig tillräckligt mycket när jag jobbade i två olika roller, både som sportchef och klubbchef, det var för hög arbetsbelastning.
Han säger att han kommer att fortsätta följa och bry sig om Storvretas superligalag men framför allt kommer han att ha fokus på sitt senaste uppdrag inom Uppsalaidrotten. Målet: att bli en vinnare i ytterligare en förening. I april tillträdde han på en helt ny tjänst som verksamhetschef hos Upsala Tennisklubb.
– Jag ville fortsätta inom idrotten där jag har en gedigen bakgrund. När jag fick den här möjligheten tyckte jag att det var kanonspännande att få lyfta en ny förening.
I UTK har han personal- och budgetansvar och han är den som ska utveckla UTK:s verksamhet. Planerna är stora vid föreningens anläggning i Gränby. Det ska bli en ny entré med lounge och servicecenter som dessutom ska få en övervåning där kontorslokaler ska finnas för uthyrning. Hela fasaden ska få ett lyft och en ny tennishall, där nuvarande tennistält står, är på gång. Dessutom kommer det att byggas ett antal padelbanor.
– Jag har en egen ambition om att höja hela nivån och kvaliteten på anläggningen så att gäster och kunder får en förstklassig upplevelse.
Han tänker att den höga ambitionsnivån ska genomsyra hela verksamheten.
– Min vision är att UTK ska bli bäst i Sverige, både som anläggning och klubb. Och jag pratar om bredd och elit. Låt oss lägga ribban högt. Jag vill inte slå av på takten. Jag jagar det bästa. Ser jag att det finns potential att bli bäst ska vi bli det.
– Jag bryr mig väldigt mycket om elitverksamheten, herr- och damsidan, och är där gärna ett bollplank. Jag kan ställa frågan: vad tror ni krävs för att bli bäst i Sverige? Mycket kommer att handla om ekonomi.
Knudsen säger sig vara beredd att satsa pengar på klubbens bästa spelare, för att nå framgång såväl individuellt som i lag.
Varför tror du att du fick jobbet?
– Jag sökte jobbet när jag fick en uppmaning att göra det. Jag känner flera i styrelsen och de vet vad jag varit med om i Fyrisfjädern och Storvreta.
Under tiden i Storvreta hade Knudsen inte sällan stora åsikter. Han sade vad han tyckte inte minst när han ansåg att klubben blivit förfördelad. Som i en rad avstängningsfall. Man skulle, åtminstone stundtals, kunna uppfatta honom som "bufflig".
– Det kanske var lite därför också (som han fick jobbet). Jag har min stil som en del kanske stör sig på men det är viktigt att man ändå förstår varann.