Tappade guldet i sista omgången

IK Fyris Donald Davies ledde länge finalen mot Sundbyberg CK men motståndarna kom tillbaka. Det krävdes en extra omgång för att skilja åt och där fick Uppsalalaget nöja sig med silver.

28 januari 2018 19:28

Efter sex omgångar av elitseriefinalen ledde IK Fyris Donald Davies med 7–4 mot Sundbyberg CK Team Panthera.

Men de regerande mästarna kom tillbaka och efter tio omgångar var ställningen helt lika, 10–10, och det krävdes en extra omgång för att skilja lagen åt.

– Matchen var väldigt upp och ned från vår sida. Vi hade bra stenar ömsom några sämre stenar och det var väldigt jämnt mellan lagen. Vi fick en fin start och det kändes bra men det är mycket som kan hända i curling på fyra omgångar, säger Johanna Heldin i Donald Davies.

I den elfte och avgörande omgången vann Sundbyberg CK med en poäng och totalt med 11–10.

Därmed försvarade de sitt guld från förra året medan Donald Davies fick nöja sig med silver efter en hård och jämn final.

– Det känns såklart väldigt surt och tungt att förlora när vi var framme i finalen och hade chans att vinna. Det var många olika faktorer och detaljer som avgjorde och jag kan inte peka något speciellt, säger Johanna Heldin.

Under grundserien har Donald Davies och regerande svenska mästarna Sundbyberg CK Team Panthera dominerat och det blev de två som möttes i finalen.

Donald Davies förlorade totalt bara en match och vann grundserien. I semifinalen ställdes skippern Anette Norberg, Johanna Heldin, Tilde Vermelin, Sara Pengel och viceskippern Therese Westma mot Östersund CK Curl Power som man besegrade med 5–4.

– Förhoppningsvis känns det bättre om några dagar för vi gjorde flera fina matcher de här dagarna, men tvyärr räckte det inte hela vägen, säger Johanna Heldin.

I och med segern i elitserien har Sundbyberg CK säkrat en plats i landslagstruppen för 2018-2019.

På herrsidan var finalen en derbyuppgörelse mellan Sundbybergs två lag där Team RP var starkast.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Skagerström