Tänkte lägga av – nu förlänger han

Han har gjort 14 säsonger i Storvreta, vunnit två VM-guld och fem SM-guld. Hittills. Mattias Samuelsson har pratat om att detta är han sista säsong, men nu står det klart att karriären fortsätter. Meste landslagsspelaren genom tiderna spelar i Storvreta även nästa säsong.

13 mars 2019 09:02

Mattias Samuelsson fyller 36 år i september men det, och en mäktig meritlista, är inget som fått Storvretas lagkapten att vare sig tappa drivet eller hungern efter mer innebandy. Innan han går in i ett spännande slutspel under denna vår vet han redan att han kommer att kunna vara med och slåss om guldet även nästa säsong.

– Det är klart att jag vill vinna. Jag ser att vi har ett lag som har chans att vinna och det kittlar. Det är därför man håller på och tränar, för att vinna guldet, säger han.

Att Storvreta nu förlängt med de flesta tongivande spelarna och kommer att kunna ställa ett slagkraftigt lag på planen även nästa säsong har bidragit till beslutet att fortsätta.

– Absolut. Klart att det blir lättare då. Vi hade ett år då man kände tidigt att det skulle bli tufft, när vi åkte ur i semifinal mot Falun. Det var tungt och vi hade få spelare. Jag hade inte orkat med det igen, säger Samuelsson.

Han kom till Storvreta från Åkersberga redan som 21-åring och sedan har det bara rullat på. Denna säsong har varit första gången han känt att det kanske är nu det ska ta slut. Han har berättat om att det mycket väl kunnat vara hans sista säsong, likväl som att det troligtvis var hans sista VM han spelade i Prag i december.

– Det är första gången jag tagit tid på mig att bestämma mig. Vi tog upp det i familjen ganska tidigt och sedan pratat om det ibland. Men nu på slutet har jag insett att det bara två månader kvar och att jag inte är riktigt redo. Jag vill fortfarande tävla och göra det på högsta nivå. Och det är fortfarande svinkul att träna.

Hur mycket han än känt att han vill fortsätta har mycket i hans beslut handlat om att få tid till allt. För träningar och matcher, jobb – och inte minst familjelivet.

– Det handlar inte om ekonomin, det gör inte det i innebandy, det är inte därför man håller på. Utan det måste funka med familjen och nu vet jag att det kommer att göra det.

Satsar du fortfarande mot landslaget?

– Jag kommer aldrig att tacka nej till landslaget men om du säger att du inte satsar till VM om två år kommer du kanske inte med ändå. Men det är klart att jag vill spela i landslaget igen.

Några andra alternativ säger han sig inte ha haft. Och att på "ålderns höst" dra till exempelvis Schweiz har inte lockat. Eller snarare, det har aldrig lockat under karriären. Ska man tävla mot de bästa ska man göra det i superligan resonerar Samuelsson. Och det kommer han alltså göra i ytterligare en – minst – säsong.

Ansvarig i Storvretas sportgrupp är Michael Rasi. Han är mycket nöjd över att kunnat få Samuelssons namn på ytterligare ett kontrakt.

– Det är ju fantastiskt, säger han.

– Han har karaktären och är en Storvreta-kravställare som vet vad som krävs för att spela i Storvreta. Dessutom har han varit lagkapten i flera år så det är klart att han är viktig.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund