I helgen avgjordes Sundsvall wind sprint. För Uppsalas Erik Hagberg blev det minst sagt en lyckad tävlingshelg.

– Jag har haft lite otur med motvind tidigare och i de här tävlingarna springer man alltid i medvind. Jag bestämde mig så sent som igår morse för att sticka upp hit och tävla, säger Hagberg.

Med tiden 10,36 slog han både personbästa och distriktsrekord. Hans tidigare personbästa på 10,42 sprang han in under Junior-EM i Italien 2013.

– Jag sa ju att Upplandsrekordet skulle ryka efter första tävlingen. Jag är en man som håller sitt ord säger Hagberg med glimten i ögat.

– Det känns verkligen stort att springa personbästa. Jag har aldrig sprintat så här snabbt under godkända förhållanden tidigare men jag vet att jag har mer att komma med.

Tiden var bara en hundradel från kvalgränsen till EM i Berlin och den näst snabbaste tiden i Sverige i år. Den sista uttagningen är om en vecka.

– Det var extremt nära. Nästan så att ni kan mäta upp det i tidningen så att man ser hur många centimeter det var ifrån, säger Hagberg och fortsätter:

– Det ser positivt ut vad gäller att komma med i stafettlaget. Nu siktar jag in mig på att försöka kvala in till det individuella och springa ännu snabbare. Men jag vet att man kan bli inbjuden ändå om man är nära.

Hagberg har haft problem med skador tidigare och har spenderat de senaste två åren på att försöka träna rätt.

– Mitt fokus har varit att bygga upp mig från grunden. Det här är ett kvitto på att det har fungerat. Jag har