Superettan nästa för Uppsala Basket

Efter tisdagens förlust mot topplaget Norrköping med 72-84 är det definitivt klart. Uppsala Basket åker för första gången ur högsta serien - och får börja om i superettan nästa säsong.

12 februari 2019 21:45

Tendensen har varit tydlig hela säsongen. När inte heller de starka värvningarna efter jul gav den omedelbara effekt som man hoppats på, så är det nu ett faktum att Uppsala åker ur basketligan. Trots sex matcher kvar att spela, är differensen uppåt för stor. Uppsala blir därmed det första lag, som på sportsliga grunder lämnar basketligan, som varit stängd för direktnedflyttning sedan 1992.

– Vad ska man säga. Det är jättetråkigt. För egen del har det dock varit fantatastiskt roligt att komma tillbaka. Nu gäller det att försöka avsluta med hedern i behåll, säger Odin Lindell, som var en av spelarna som kom tillbaka i laget under juluppehållet.

Lindell var poängbäst bland hemmaspelarna mot Norrköping. En match som förlorades redan i första perioden, där serietvåan från Östergötland körde över Uppsala med 26-9. Sedan spelade det ingen roll att Uppsala repade sig, vann två perioder och matchade Norrköping. Underläget var för stort.

– Det går inte att komma ut halvdant som vi gorde. Då kör ett så här proffsigt lag över en. Sedan gör vi så gott vi kan, men så som vi ligger till så måste vi vara hungrigare från början och måste komma med inställningen i varje boll att vi inte har något att förlora. Då kan man inte ställa ut skorna som vi gjorde i första perioden, säger Odin Lindell.

Kan det vara bra för klubben att börja om i superettan?

– Det är jag oinsatt i. Men det kan man väl säga, det kan vara bra att bygga om starkt från grunden. Lyfta damerna och kanske knyta och lyfta ungdomsföreningen, säger Odin Lindell.

Hur går dina tankar om fortsättning i Uppsala Basket?

– Det ska vi ha osagt. Det tar mycket tid och jag trivs bra med min civila karriär, säger Odin Lindell.

Uppsala - Norrköping 72-84 (9-26, 18-14, 21-27, 24-17)

Poäng Uppsala: Odin Lindell 21, Axel Nordström 15, Nathan Dawit 10, Brian Bridgeforth 9, Mannos Nakos 7, Dante Williams 6, William Eriksson-Hansson 4.

Publik: 252.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Lindblom