Sundin aktuell för Sirius

BANDY. Inför förra säsongen bytte Erik Sundin bort Sirius mot seriekonkurrenten Gais. Nu kan anfallaren vara på väg tillbaka till blåsvart.
– Jag har en dialog med Sirius, säger 33-åringen.

5 juni 2013 07:03

Kontraktet med Gais gällde för två år, men för en tid sedan valde den rutinerade anfallaren att bryta med västkustlaget för att ”flytta hem” till Uppsala.
– Jag hade hoppats att det skulle fungera bättre än vad det gjorde. Jag fick speltid och det var ett bra gäng och så, men det fanns andra saker jag inte vill gå in på som inte funkade. Sedan lämnade min brorsa (Olle Sundin) Gais för Vänersborg och då kändes det bäst att flytta till Uppsala där jag har mitt sociala nätverk, säger Erik Sundin.

För tillfället bor anfallaren hemma hos Siriusliberon Mattias Åhlén i väntan på ett lägenhetsköp. Sundin är även barndomskompis med Sirius nye assisterande tränare Niklas Stahlén.
– Det jag klurar på nu är hur jag vill göra med bandyn, om jag ska satsa vidare eller inte. Jag är inte 20 år längre när det var självklart att spela bandy. Jag måste känna att jag har motivationen för att fortsätta på elitnivå, säger Erik Sundin.

Hur går diskussionen med Sirius?
– De har sagt att jag är välkommen att träna med dem i väntan på att jag ska fatta ett beslut, men i stället har jag kört själv. Jag får se vad som händer och jag har full respekt för om Sirius inte kan vänta mig i fall de vill värva in någon annan.

Om du bestämmer dig för Sirius, går det att lösa med Gais i så fall?
– Det hoppas jag. Jag tror inte att de vill sätta några käppar i hjulet. Det tjänar ingen på.

Förutom Sirius har även division I-laget Wattholma uttryckt intresse för Erik Sundins tjänster.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!