Strömsberg helt utan offensiv spets

Skellefteå kom till Strömsberg med en seger på fyra matcher. Nu har man två. Det var inget snack om saken, Skellefteå var bäst – och nu ligger Strömsberg sist.

4 maj 1916 10:28

– Jag uppskattar killarnas hårda jobb, men vi räcker helt enkelt inte till, säger en inte alltför besviken Carlos Santis, tränare i Strömsberg.

Det var i februari som Strömsberg fick frågan om man ville fortsätta att spela i tvåan. Klubben tackade ja, men priset man fick betala var dåliga förberedelser.

Strömsberg får rikta in sig på att kriga om kontraktet, men det var kanske inget annat att vänta.

– Det var något lag i fjol, jag minns inte vilket, som började ta poäng först i den nionde omgången. Jag tror att vi kan vända det här, det måste jag tro, säger Santis i ett försök att hitta ljusglimtar.

Skellefteås seger var rättvis. Det var närmare både 3–0 och 4–0 än det var mål för Strömsberg, och hemmamålvakten Orlando Meija, som ersatte Björn Jansson (nackspärr), gjorde några riktigt fina räddningar.

Problemet för Strömsberg var framförallt det offensiva spelet. Laget skapade nästan ingenting under 90 minuters spel.

– Vi var för uddlösa framåt och det är typiskt för spelare med dåligt självförtroende. Jag tycker ändå att vi började matchen hyfsat, men sedan låser det sig. Pressen blir för stor på oss, säger Carlos Santis.

Skellefteå tog ledningen efter sju minuter (Jacob Stephenson) när han dunkade in bollen i nättaket från nära håll sedan Strömsberg misslyckats med att rensa bort en hörna.

Skellefteå skapade tillräckligt för att punktera matchen i första halvlek, men det dröjde till 59:e minuten innan det blev 2–0, en bra halvvolley av Andreas Smedbacken. Efter det målet kontrollerade Skellefteå matchen totalt och kunde ha gjort ytterligare ett par mål de sista 20 minuterna.

– Nu får vi bryta ihop och komma igen, säger Santis.

En bra slutkommentar från en tränare – och ett lag – som inte kommer att ge upp i första taget.

Division II Norrland

Strömsberg–Skellefteå 0–2 (0–1)

Målen: 0–1 (7) Jacob Stephenson, 0–2 (59) Andreas Smedbacken.

Publik: Runt 150.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!