Almtuna fick med sig en poäng (3–3) från Örnsköldsvik sedan Modo avgjort på den 18:e (!) straffen genom Kristian Jakobsson.

– Vi sade till varann efteråt att det var starkt att komma tillbaka trots att vi inte gjorde någon jättebra match, säger tränaren Marcus Ragnarsson på telefon från Ö-vik.

Nu återstår bara två omgångar av allsvenskan och Almtuna har fem poäng ner till nian Södertälje, som dock har bättre målskillnad.

Nu ska man dock veta att två lag, Björklöven och Modo, befinner sig mellan Almtuna och Södertälje. Uppsalalaget behöver två poäng till, då är slutspelsplatsen klar. Nu kan det räcka även med två förluster ...

– Det blir en häftig avslutning, konstaterar Ragnarsson.

Modo var bättre än Almtuna i två perioder trots att Masi Marjamäki gjorde 0–1 efter bara några minuter.

Modo hade bra kontroll på matchen. Almtuna hade svårt att komma in framför mål och faktum är att hemmalagets 3–1 efter två perioder kändes säkert.

– Modo fick skölja över oss när de vände spelet, och i pausen inför tredje pratade vi om att hålla i och plocka målvakten när det var tre eller fyra minuter kvar.

Men Ragnarsson behövde aldrig plocka ut Arvid Ljung. I stället klev han fram, killen som inte gjort ett enda mål: Jonathan Leman. Skott från blå. Mycket trafik framför kassen och pucken letade sig in – 3–2.

– Vi ska göra ett stopp när vi kommer till Sundsvall, så då får vi väl köpa en klubba åt honom, en godisklubba, säger Marcus Ragnarsson.

Bara någon minut efter Lemans mål åkte Viktor Hertzberg in framför Erik Hanses och satte 3–3 till synes lekande lätt.

Resten av perioden präglades av ett böljande spel. Chanser åt båda håll.

Det krävdes straffar, och det hjälpte inte att Almtunas Erik Santesson satte två av sina tre, det blev Modo som avgjorde på den 18:e straffen.

– Det är klart att vi är glada över en poäng eftersom vi låg under med två mål, men samtidigt, när det går till förlängning och straffar så vill man gärna ha två poäng med sig hem, säger Ragnarsson.

Almtuna tog bussen hem till Uppsala direkt efter matchen och avstår från att träna på lördagen.

Ny match på söndag mot Södertälje på bortaplan. Klicka på länken "så avslutas serien" här intill så ser ni vilka som möter vilka i de två sista omgångarna.