Storvreta fick bästa tänkbara start på matchen mot Falun. Redan efter 37 sekunder sköt Robin Nilsberth 1-0 för Uppsalalaget. När sedan Nilsberth passade fram Niklas Winroth till 2-0 innan första perioden var slut, så såg det ut som att Storvreta hade kopplat grepp om en ny seger. Men Falun kom ifatt, vände och gick ifrån. Även att Storvreta blåste liv i matchen med två snabba reduceringar i slutet av tredje perioden - så kunde Falun avgöra sedan dittills poänglöse Alexander Galante Karlström rullat in 6-4 i tom Storvretabur. Därmed bröts den magiska sviten på 18 raka matcher utan förlust.

– Jag tror att själva förlusten ändå kan vara nyttig för oss. Ingen av oss kom egentligen upp i någon toppnivå i kväll, ändå hade vi chans att vinna matchen i slutet, och det är ändå en styrka, säger Storvretacoachen Andreas Harnesk efter matchen.

Falun gjorde framförallt en väldigt stark andraperiod, där man gjorde tre raka mål och fick övertag på Storvreta.

Artikelbild

| Omar Aldeeb gjorde två mål för Falun.

– Vi tappade lite fokus och blev lite passiva. Vi hamnade lite för långt ifrån dem och Falun är bra när de kommer rättvända. I första perioden var vi väldigt fysiska, och då får de inga rena lägen, säger Andreas Harnesk.

Känslan var också att Falun var något hetare och girigare att vinna matchen.

– Det kändes som att matchen betydde lite mer för dem i dag, de var lite hetare och det var rättvist att de vann, tyvärr, säger Andreas Harnesk.

Storvreta saknade dock inte chanser att vända på matchbilden. Alexander Rudd missade en straff, och Jimmie Pettersson hade ett jätteläge att göra mål på Henrik Stenbergs passning, men bägge gångerna stod hemmamålvakten Emil Lilja i vägen.

– Om vi hade satt lägena så hade vi kunnat ta matchen. Rudd missar aldrig en straff normalt sett och målvakten gjorde en tokräddning på Jimmies chans, säger Harnesk.

Känns det på något sätt "befriande" att den långa sviten sprack nu och inte i ett senare skede av säsongen?

– Det känns väldigt oskönt och jobbigt, men jag tror också att det kan vara nyttigt för oss. Vi behöver lära oss sådana saker inför ett slutspel. Så det kan vara jättetacksamt för oss också, säger Andreas Harnesk.

Att det är Falun som ger er en förlust igen, hur tänker ni kring det?

– Vi skulle ljuga om vi sa att vi inte tänkte på det. Framförallt att det är borta mot Falun än en gång. Men vi får åka hem och göra läxan, säger Storvretacoachen.