Storvretas fokus: behålla fokus

Enkel seger i första matchen men Storvreta tror inte det ska gå lika lätt i varje match. "För oss handlar det om att fokusera om och göra saker bättre. Vi har inte vunnit någonting än", säger tränaren Andreas Harnesk inför andra kvarten.

23 mars 2019 15:02

Snart tre dagar har gått sedan Storvretaspelarna kunde lämna IFU Arena med en god känsla. Den på förhand tuffa matchen mot Sirius blev allt annat än just det. 11–3-segern togs i utklassningsstil och den som såg den matchen kan säkert ha svårt att se hur Sirius ska kunna utmana. Men en ny match stundar och svenska mästarna inser att det bara står 1–0 i matcher – och tänker försöka bli ännu bättre.

– Vi har verkligen pratat om att inte vara nöjda med en vinst. Det kommer att bli tuffare. Gör de saker bra och inte vi gör det har de chansen, säger Storvretas tränare Andreas Harnesk.

Han tyckte att försvarsspelet var bra senast, spelet i boxplay likaså och inte minst att spelarna i sitt lag vågade spela ut.

Men i samband med lördagens träning tittades det ändå på videosekvenser över saker från den matchen som ska kunna bli bättre.

– Vi gick mest igenom sådant som vi gjorde bra och lite saker som vi kan göra bättre. Vi behöver inte ändra på så mycket, säger Harnesk.

Som väntat kommer Storvreta till spel med samma lag som iden första kvartsfinalen. Linus Jämtdal är fortsatt sjuk och missar även denna match.

Matchdags

Sirius–StorvretaKvartsfinal 2:7IFU Arena 16.00UNT tippar 3–6

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund