Storvreta bryter ny mark

För sju år sedan drog Storvreta till Jamaica för att sprida innebandyn. Om en knapp månad styr mästarklubben till en annan ö-nation i form av Island för att hålla i träningar och knyta kontakter. ”Det är ett spännande projekt”, säger Storvretas ordförande Henrik Ededahl.

14 maj 2019 14:03

10-13 juni kommer ordförande Henrik Ededahl, Storvretas marknadschef Hannes Öhman samt representationslagens kaptener, Mattias Samuelsson och Amanda Gezelius ta flyget till Island. Där kommer man att hålla i träningar för såväl ungdomar som seniorer. Sedan är tanken att aktiva från grannlandet kommer på träningsläger i IFU Arena i september.

– För oss är det här en kul grej. Och vi skulle bli jätteglada om vi framförallt kan få isländska lag till Storvretacupen och att det på sikt blir en nation till som brinner för sporten, säger ordförande Henrik Ededahl och fortsätter:

– Det är en jättebra grej för sporten att synas.

Det är Uppsalas riksdagspolitiker Gustaf Lantz (S) som har varit drivande i projektet som även Sveriges ambassadör på Island, Håkan Juholt, är inblandad i. Redan på torsdag kommer talmännen från såväl Sverige som Island att finnas på plats på Uppsala slott för att informera sig om projektet.

– Vi ska berätta om projektet och även berätta lite om Storvreta som förening, säger Ededahl.

Redan 2012 gjorde Storvreta en ”missions-resa” till Jamaica för att sprida sporten. I den vevan samlade klubben i klubbor och annat material som man skänkte till den unga innebandynationen. Island kommer i stället att skänkas en äldre sarg. Själva frakten får mottagarlandet dock stå för själva.

Samarbetet och resan kostar inte Storvreta någonting utan det täcks av sponsorer.

Förutom Jamaica och nu Island har svenska mästarna haft samarbeten med både Singapore och Filippinerna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund