Största Upplandslaget någonsin

Den gångna helgen var det dags för Upplandslaget i friidrott att tävla på Svealandsmästerskapen i Våxnäshallen i Karlstad. Laget var det största någonsin och bestod av 52 stycken 13 -och 14åriga ungdomar och ett antal ledare från Upplands olika friidrottsföreningar.

13 mars 2018 10:54

Totalt hamnade Uppland på en andraplats i distriktsmatchen efter segrande Stockholm som sin vana trogen hade den största truppen och hamnade högst upp på pallen. Däremot var Uppland närmare poängmässigt än de varit på många år vilket bara kan förklaras med bra resultat från laget!

Uppland gjorde en strålande insats och samlade ihop 14 medaljer och mängder av personliga rekord. Den stora truppen var oslagbar på att heja på varandra och det skapades en mycket fin gemenskap mellan de aktiva från de olika föreningarna.

Bland 13-åringarna kom medaljörerna från flera av Upplands friidrottsföreningar. Greta Erlandsson, Rånäs 4H, vann stavhoppet med nytt personligt rekord 3,35 m och därmed också nytt Sverigebästa för F14 i år. Meja Wolwan, Upsala IF, vann 60 m häck på tiden 9,66 s. Klubbkompisen Maya Bergström Weekes kom på en andraplats på 60 m med nytt personligt rekord 8,36. Wilma Fjäll, Bålsta IK, kom på andraplats i höjdhoppet med ett hopp på 1,51 m.

På killsidan dominerade John Callenryd, Upsala IF, som tog guld och nytt personligt rekord på 1,64 m i höjd och brons i längdhopp samt 60 m. Ländhoppet mätte 5,23 m och 60 m-loppet sprangs på 8,07 s. Båda var nya personliga rekord för John. Övriga upplänningar strax utanför medaljplats bland 13-åringarna var Tindra Dahlberg, Upsala IF, på en sjätteplats i kula och Axel Nilsson, Bålsta IK, med en fjärdeplats i stav.

Bland fjortonåringarna blev det en silvermedalj till Upsala IF:s Edvin Gustafsson och sex medaljer till Alunda SK genom Patrick Hopkins och Tilde Söderlund. Patrick tog silver i vikt med nytt personligt rekord 11,70 m och en bronsmedalj i tresteg med ett hopp på 11,48 m, även det personbästa. Tilde Söderlund tog silver i höjd 1,55 m, brons i häck 9,48 s, silver i längd 5,33 m och silver i tresteg med 10,83 m. Samtliga grenar personliga rekord utom höjd där det blev tangerat personligt rekord. Övriga upplänningar strax utanför medaljplats var Lukas Fors med en fjärdeplats på 60m häck och längd, Edvin Gustafsson, Upsala IF, med en femteplats på 200 m, Molly Haraldsson, Alunda SK, med en fjärdeplats i vikt, Patrick Hopkins, Alunda SK, med en fjärdeplats i kula och sjätteplats i längdhopp, Jonathan Jonsson, Rånäs 4H, med en femteplats i stav, Joel Ekman, Upsala IF, med en sjätteplats i stav, David Axelsson med en fjärdeplats i vikt, Saga Berg, Östhammars friidrott, med en fjärdeplats i tresteg, Ida Knutsson femteplats på 1000 m, Alva Nordvarg, Upsala IF, med en femteplats i längd

Tävlingsdagarna avslutades med stafett 8x200 m och Uppland deltog med tre lag. Lag ett lyckades ta en silvermedalj efter ett av Stockholmslagen. Säkra växlingar och grymma prestationer av Meja Wolwan, Maya Berström Weeks, Gustav Almén, John Callenryd, Alva Lindblom, Tilde Söderlund, Max Fors och Edvin Gustafsson räckte till det fina silvret.

Det var sammantaget en fantastisk tävlingshelg då ungdomarna verkligen satte ”laget framför jaget” och kämpade tillsammans för Uppland. I september väntar Svealandsmästerskapen utomhus.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!