Stjärnan tillbaka – i basketettan

Rickard Eriksson är tillbaka på basketplanen – i basketettan med KFUM Uppsala Basket. Tillsammans med Mannos Nakos bildar han en guardduo av ligaklass. "Det är kul med basket", säger Rickard Eriksson.

20 september 2018 12:08

Efter 16 säsonger i basketligan varav 9 i Uppsala Basket lade en av 2000-talets stora basketprofiler Rickard Eriksson skorna på hyllan i våras.

Trodde alla.

Nu är 36-åringen tillbaka – i basketettan.

– Det finns många unga duktiga killar som är på väg upp. Det är roliga träningar, med mycket fart och mycket kämpa. Sammanhållningen är otroligt bra. Det är kul med basket, säger Rickard Eriksson.

Det var aldrig aktuellt med spel i basketligan?

– Nej, jag gör mig själv inte rättvis om jag inte kan träna på rätt sätt. Jag vill kunna träna både morgon som kväll när jag spelar i ligan och när det inte fungerade var det aldrig aktuellt. Det handlar inte om jag inte håller för ligan.

KFUM Uppsala Baskets lag i basketettan coachas av den tidigare ligacoachen Anders Jonsson, men ligakänslan är större än så.

Rickard Eriksson är inte ensam att ta steget från Uppsala Basket herr till KFUM Uppsala Basket ungdom.

Både Mannos Nakos och Philip Ejenstam samt Linus Brandin och Gabriel Waxberg, som spelade med dubbelicens i fjol, är alla klar för spel i basketettan. Även förre Uppsala Basket-spelaren Kevin Grant syns i årets trupp.

Mannos Nakos kommer även fungera som assisterande coach till Anders Jonsson och både Nakos och Rickard Eriksson får leda genom att föregå med gott exempel.

– Självklart kommer jag och Mannos att få ledande roller och lära de unga spelare hur man egentligen spelar basket. Vi blir en förlängd arm till Anders där ute på planen.

Yngst i basketettantruppen är Marcus Stålberg – född 2002. Rickard Eriksson själv är född 1982.

– Jag höjde medelåldern i laget rätt rejält när jag kom in, så är det. Jag skulle kunnat ha varit farsa till några av de här spelarna. Men en sak kan jag lova, de kommer inte att få speltid gratis. Jag kommer att strida på för att spela 40 minuter, säger Rickard Eriksson.

KFUM Uppsala Baskets premiär i ettan spelas på söndag mot Rickard Erikssons moderklubb Blackeberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Rutegård