Stjärnan slog till – i "fel" gren

Nordenkampen i Uppsala hann inte mer än starta innan längdstjärnan Khaddi Sagnia kvalade in till VM – i "fel" gren. "Jag är bara så himla glad", strålar hon efter målgången av 60 m häck.

11 februari 2018 13:53

Det är i hoppgropen vi är vanast och se Khaddi Sagnia men till Nordenkampen kom hon alltså istället till start i häcken.

– Det var väldigt snällt av Karin (förbundskapten Torneklint) av fråga mig om detta. Jag har så många tävlingar (i längd) och det är bra att spara på benen, säger hon.

Häck säger hon att hon inte sprungit kontinuerligt sedan 2011 men hennes tränare har uppmuntrat henne att ta upp det igen och när hon sedan nyligen sprang 8,24 sekunder på den första tävlingen blev hon extra sporrad. På söndagen i IFU Arena, i sin blott fjärde häckstart, slog hon till med 8,14 – vilket är samma tid som kvalgränsen till inomhus-VM i Birmingham i nästa månad.

– När man har gjort något bra vill man inte göra det sämre, säger hon

Är det häck du ska satsa på nu?

– Nej, det är fortfarande längden som gäller, jag är trogen min längd men det finns ju inget fel i att förbättra mig även i andra grenar, säger Sagnia som tror att startsnabbheten i häcken kan hjälpa henna även i längdhoppandet framöver.

Hur mycket kan du putsa den här tiden?

– Det beror på hur allting går men inomhussäsongen är ju inte slut än. Men jag vill ju aldrig ställa upp och göra någonting dåligt. Det här är ju första gången på tre år som jag kunnat träna på som jag velat under uppbyggnadssäsongen. Jag har haft ont tidigare, säger hon.

Sagnias tid gör att hon tar sig upp på fjärde plats på den svenska bästa-listan genom alla tider.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund