Stjärnan klar – till slut

Väntat, men likväl efterlängtat: Agnes Nordström förlänger med Uppsala Basket. "Det har varit tanken hela tiden att jag ska fortsätta och nu är det äntligen klart", säger Uppsalastjärnan.

23 augusti 2019 09:00

Precis som för lagkamraterna Louise Skyttevall, Lina Claesson och Ellinor Holmberg kommer Agnes Nordström att kombinera sin elitbasket i Uppsala Basket med studier på Uppsala universitet – med stöd av IT-miljardären Niklas Zennströms stipendium, som ger baskettalanger chansen att kombinera spel på elitnivå med universitetsstudier i Uppsala.

– Jag tycker att det funkar väldigt bra. Visst är det mycket vissa perioder, men det är en sköna kombination. När man är klar med plugget på dagen åker man och tränar. Det är mycket tid man lägger ned men det är skitkul när jag pluggar och jag tycker att det är skitkul när jag tränar.

Hur många år har du kvar?

– På studierna två … så på basketen minst två. Jag vill ju att klubben ska lägga sig på några nivåer högre än vad den är just nu och då känner jag att jag behöver spela.

30-åriga Agnes Nordström var poängbäst för Uppsala Basket den gångna säsongen och statistikraden 14,2 poäng, 6,4 returer och hela 5,1 assist per match skvallrar om att laget precis förlängt med sin viktigaste spelare.

Agnes Nordström gör nu sin tredje raka säsong i sin moderklubb efter att ha kommit hem från fyra års spel i Udominate i Umeå. Efter två raka slutspelsmissar tror Agnes på ett vassare Uppsala i år.

– Det är svårt att förutspå säsongen. Vi har bara tränat nio pass ihop än så länge, men det är en jättebra grupp med spelare som har tränat hela sommaren och som är taggade. Karaktärerna i laget är ett steg framåt jämfört med förra året, det är fokus på träningarna och inte så många turnovers, säger Agnes Nordström.

– Men – sedan beror det på vilka importer som kommer in. Vad är det för personer? Hur kommer de att falla in i lagbygget? Jag tror att vi kommer att vara ett par snäpp bättre i år.

Uppsalas nya och hittills enda amerikanska, forwarden Anastasia Williams ansluter till laget i början av september.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Rutegård