Stjärnan gör efterlängtad comeback

Här är Uppsala Baskets tidiga julklapp: Landslagsstjärnan Anton Gaddefors gör efterlängtad comeback mot Borås – efter en lång frånvaro.

19 december 2016 22:00

Ni kan historien vid det här laget; Anton Gaddefors spelade bara en match under hela den förra säsongen på grund av den knäskada han ådrog sig i semifinalserien mot Borås våren 2015, men var tillbaka i efterlängtat spel med landslaget under EM-kvalet.

Då kom nästa skadesmäll, och sviterna av fotskadan har hållit honom borta från all basketträning de senaste tre månaderna.

Efter fyra veckors träning är stjärnan redo för spel igen. Comebacken sker i tisdagskvällens hemma mot Borås.

– Det känns faktiskt jättebra. Hittills har kroppen svarat bra och träningen har känts bättre än jag har hoppats på. Jag är ganska optimistisk just nu, säger Anton Gaddefors.

Coachen Kevin Gaines:

– Han har varit med och tränat en tid nu och känner sig redo. Det är svårt att ha några förväntningar men alla vet att han kan skjuta och en skytt blir alla lag bättre av.

Hur mycket speltid Anton Gaddefors kommer att få mot Borås är inte bestämt på förhand.

– Det beror på hur matchen utvecklar sig hur vi kommer att använda Anton, säger Kevin Gaines.

Tisdagskvällens hemmamatch mot Borås är den sista för ett kortare juluppehåll, och det är en viktig match i kampen om topp fyra-positionerna. Uppsala Basket vill dessutom bryta sin förlustsvit på tre raka förluster.

Uppsala öppnade säsongen med åtta segrar på tio matcher, men de senaste veckorna har spelet från säsongsinledningen varit som bortblåst, och laget har åkt på tre raka förluster efter att ha mött tre topplag (Södertälje Kings, Norrköping Dolphins och BC Luleå).

– Vi har pratat om matchen i fredags och det handlade mycket om inställning. Vi kom ut med helt fel attityd. Luleå gjorde det bra och körde över oss fullständigt. Vi känner oss otroligt revanschsugna, vi vill inte att det ska hända igen, säger Kevin Gaines.

Matchdags

Uppsala–Borås

Basketligan herr

IFU Arena, 19.04

UNT TIPPAR: 81–87

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Rutegård