Stipendier till
unga talanger

STIPENDIEUTDELNING. Fredagen den 27 augusti delades stipendier ut till lovande ungdomar inom idrott och kultur. Lina Sjöberg, Victor Bouveng och Filip Enström var de prisade på sportsidan.

1 september 2010 16:58

Det var Nordeas stipendiefond ”Nordea donation Uppsalarörelsen 120 år” som utsett de fyra stipendiaterna. Nordeas regionchef Christer Svensson tillsammans med kommunens representanter Karolina Hilding och Lena Hartwig förrättade utdelningen som hölls i Nordeas lokaler på Stora Torget. Stipendiaterna fick 10 000 kr var och diplom och blommor. Familj och vänner deltog och det firades med tårta.

Tre idrottsstipendier delades ut med följande motiveringar
Lina Sjöberg: En otroligt imponerande karriär inom artistisk gymnastik med deltagande i både NM och EM med siktet inställt på VM.

Victor Bouveng: Redan som 8-åring började karriären inom motorsporten med gokart. Han tillhör nu svenska landslaget och och målet är att en gång bli Formel 1 förare.

Filip Enström: En ung lovande fäktare som redan deltagit i VM och vars mål är att tillhöra världseliten.

Kulturstipendet gick till Olof Wallner: En begåvad och målmedveten ung man som funnit sitt instrument piano och som hoppas på en framtid som pianist.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!