Steinbock har final i sikte

Cirka 180 deltagare kommer i helgen till Uppsala för U18-EM i modern femkamp. Hemmahoppet står till Daniel Steinbock.

– Jag siktar på att gå till final, säger han.

15 juli 2014 17:08

Tävlingarna inleds vid Fyrishov på fredag och pågår hela helgen. Det inleds med fäktning under fredagen, sedan simning och kombinerat skytte och löpning under lördagen. Under söndagen väntar sedan finalerna dit hemmahoppen hoppas ta sig.

– Jag hoppas att de ska ta sig till finalen, det är min förhoppning. När det gäller fäktningen så hoppas jag att vi ska kunna komma bland de tre första, det är mitt mål där. Sedan är det nog lite tuffare konkurrens på damsidan så jag tror att herrarna kommer att placera sig bättre, säger tränaren Conny Pihl.

Av de fem deltagarna från Sverige så är fyra från Uppsala. Lisa Gideskog Malmgren, Hannes Stråle, Jonathan Berglind och så det stora hoppet Daniel Steinbock.

– Det känns kul att folk tror på mig. Jag tror att det kan gå väldigt bra om allting stämmer för mig, framför allt i fäktningen och i skyttet, säger Steinbock.

Vilken är din svagaste gren?

– Det är skyttet som är den svagaste grenen, men jag tror det ska gå bra om jag äter och sover rätt innan tävlingen. Det är framför allt stressen som är jobbig med skyttet, säger Steinbock som håller löpningen som sin starkaste gren.

– Där kan jag vinna mycket.

Steinbock var med vid senaste U18–Em i Uppsala 2010. Då var han yngst av deltagarna, men nu är han i stället äldst.

– Jag har varit med på många internationella tävlingar och fått rutin. Man är mindre nervös och vet hela tiden hur man ska göra, säger Steinbock om erfarenheterna.

Hur är det att ha tävlingarna här i Uppala?

– Det är kul och framför allt skönt att inte behöva åka någonstans.

Favoriterna till att ta hem titeln samt kvala in till ungdoms-OS kommer främst från Ryssland och Vitryssland. Från semifinalerna kommer totalt 36 personer gå vidare till söndagens finaler.

– Vi har tränat hårt nu de senaste veckorna med dubbla pass fem dagar i veckan. Det har sett bra ut och jag känner mig optimistisk, säger Conny Pihl.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!