Starka medaljer till Upsala

När SM i klassisk bänkpress avgjordes lyfte Micaela Ödling 107,5 kg och vann guld i 72 kilosklassen. Det var en av flera medaljer för Upsala TK som firade stora framgångar under söndagen.

30 juni 2019 17:55

Under söndagen avgjordes SM i klassisk bänkpress och i 72 kilosklassen blev det guld för Micaela Ödling från Upsala TK.

I sitt andra försök klarade hon 107,5 kg som räckte till guld med 2,5 kg till godo på tvåan.

– Det var ingen annan som la upp stången på 107,5 kg så efter andra omgången var guldet klart. Då försökte jag på 112 kg men det gick tyvärr inte, jag får klara det nästa gång, säger Micaela Ödling.

Därmed försvarade hon sitt guld från förra året och Micaela blev även bästa lyftare på damsidan på poäng.

– Min målsättning inför tävlingen var att försvara guldet och det var väldigt kul att lyckas med det. Jag tycker att bänkpress är väldigt roligt och lägger mycket tid och energi på att bli bättre och utvecklas, säger Micaela Ödling.

Under söndagen avgjordes även tyngdlyftningens klass 109 kg för herrar och där blev det silver för Eric Sjödén från Upsala TK i ryck och totalt samt brons i stöt. I ryck tog Uppsalaatleten 142 kg i sitt tredje försök, i stöt blev det 165 kg (ett kg från silvret) och totalt slutade han på 307 kg. Vinnare i alla tre grenarna blev Stefan Ågren (Fyshuset SKG) på totalen 340 kg.

I klassen 102 kg för herrar blev det guld för Lars Stålberg från Upsala TK i stöt och silver i både ryck och totalen. I den sistnämnda var han tre kg från Oscar Gillström (Allmänna SK) som tog hem guldet.

I styrkelyft blev det även SM-guld i kilosklassen för Emil Norling från Tierp som tävlar för Gävleklubben Fyshuset. Han slog personligt rekord i knäböj (315 kg) och bänkpress (200 kg) och var även nära svenskt rekord i marklyft då han provade 363 kg och var ytterst nära att klara.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Skagerström