Sponsorer ställer krav på Uppsalaklubbar

IDROTT. Från sponsorhåll kommer det nu nya krav på ungdomsidrotten i Uppsala.
Målsättningen är att ge ungdomar en tryggare tillvaro i vardagen.
– Vi vill göra mer än att bara sätta en logga på matchdräkten, säger Ann-Cristin Norrström, vd för Länsförsäkringar Uppsala.

22 mars 2011 21:59

När Länsförsäkringar ska skriva nya sponsoravtal med klubbar runt om i Uppsala följer en kravlista där punkterna är inriktade på samhällsansvar:
x Att klubbarna är aktiva i nattvandringar.
xNolltolerans mot tobak, alkohol och droger.
x Jobba med attityder mot mobbing.
x Visa gott ledarskap och gott föredöme.
– Vi har samarbetat med ungdomsidrotten under många år. Men det har varit lite oklart från vår sida vad vi vill ha tillbaka, säger Ann-Cristin Norrström och fortsätter:
– Vi vill göra mer än att bara sätta en logga på matchdräkten eller reklam på arenan. Och målsättningen är att ge en tryggare miljö för ungdomar.

Därför hölls det
under tisdagen ett föredrag för klubbarna i Uppsala. Representanter från Sirius, Storvreta, Almtuna, Upsala IF, Uppsala Basket, Länna IF och Uppsala modern femkamp var på plats.
Sirius fotboll har redan valt att stötta unga KRIS (Kriminellas revansch i samhället) i Gottsunda som planerar en fotbollsturnering där människor från olika stadsdelar i Uppsala ska spela i lag tillsammans.
– Det här är ett jättebra initiativ av sponsorerna. Det är ett sätt att jobba i rätt riktning och vi jobbar alla för samma mål, säger Sirius säljchef Joakim Egrelius.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Therese Gustafsson