Spelarna som missar omstarten

Flera spelar missar Sirius omstart på allsvenskan på grund av skador. Daniel Jarl, som missat hela våren, ska dock kunna vara aktuell till 90 minuter mot IFK Norrköping på söndag.

27 juni 2019 20:22

Jonas Lindberg, Stefano Vecchia, Robert Åhman Persson och troligtvis även Abdul Razak. Tillsammans med avstängda Kebba Ceesay missar de alla söndagens omstart av allsvenskan då Sirius gästar IFK Norrköping.

– Jonas har börjat träna och borde kunna gå fullt i nästa vecka, vi får se. Det ser dock väldigt bra ut för hans del, säger tränaren Mirza Jelecak om Lindberg som gjorde ett ingrepp i knäet precis innan uppehållet.

Abdul Razak har fortsatt ont i sin fot och ska på en magnetkameraundersökning i början av nästa vecka.

– Vi tror inte att det är någon fara, men han har ont och då är det bäst att kolla, säger Jelecak.

För Stefano Vecchia och Robert Åhman Persson är det fortsatt oklar konvalescenstid. Duon har inte varit i träning sedan mötet med AIK den 14 april.

– "Steffo" håller på med en ny behandling och Åhman Perssons knä är i perioder bra när han inte belastar det, men så fort han belastar knäet så får han en reaktion. Förhoppningsvis kan det ge med sig, men än så vet jag inte.

Glädjande för Sirius är annars att John Junior, som skadade sig under träningen på Valborgsmässoafton, nu är tillbaka i full träning och är aktuell för spel.

– Det ser ganska lovande ut även om han kanske inte är helt hundra. Han är väldigt nära och vi får se efter fredag och lördag hur han reagerar. Det finns i alla fall möjligheter.

Elias Andersson stod över träningsmatchen mot Djurgården av säkerhetsskäl precis som Kebba Ceesay efter att de båda haft känningar i varsitt knä. Någon fara där ska det dock inte heller vara.

– Det ska vara lugnt, säger Jelecak.

Daniel Jarl spelade 45 minuter i träningsmatchen mot Djurgården efter att ha missat hela våren på grund av ett ingrepp i knäet. Något bakslag blev det inte i comebacken.

– Det fungerar bra och honom har vi förhoppningsvis. Det ser bra ut än så länge även om vi fortfarande måste avlasta honom vissa träningspass. Vi måste vara smarta kring Daniel, men just nu ser det bra ut.

Kan han vara en 90-minutersspelare mot Norrköping?

– Han är aktuell. Han var egentligen aktuell redan i Djurgårdsmatchen innan uppehållet också, men då valde vi att avvakta. Han ska kunna gå in nu, säger Mirza Jelecak.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels