Spelar igen – efter lång frånvaro

Han har inte spelat en enda seriematch ännu men mot Leksand gör backen Jacob Ragnarsson efterlängtad säsongsdebut för Almtuna.

16 oktober 2018 20:19

Knäskadan han dragits med uppstod på försäsongen för en dryg månad sedan på träning när han åkte ihop med en lagkamrat. Det var det inre ledbandet som fick sig en rejäl smäll. Efter att ha testat att träna för fullt i torsdags fick han ett bakslag. Men under tisdagen tränade den 19-årige backen återigen för fullt och nu ska han spela mot Leksand. Trots att det hugger till lite grand i knäet vid vändningar och övergångar.

– Det blir en tuff första match men det är ju bara kul att vara tillbaka, säger Jacob.

Vad kan du ha tappat?

– Jag är lite ringrostig i spelet med puck. Och tajmingen är lite knackig men det ska väl bli bra snart, säger han.

Pappan och tränaren Marcus säger att det handlar om att spela enkelt till en början för att komma in i det. Jacob är inne på samma linje.

Hur har den här månaden varit?

– Det har varit upp och ned. Jag har saknat tiden på isen men det har ändå gått bra och jag har haft en bra rehab, säger Jacob och berättar att förutom rena rehabövningar för knäet har han ägnat sig åt överkroppsträning och vattenlöpning bland annat.

När det gäller övriga backar med skadebekymmer så fanns Per Svensson på is för första gången sedan skadan under tisdagen men bara i overall, en comeback dröjer.

– Han hade ingen kraft alls. Där får vi vänta och ha tålamod, säger Marcus Ragnarsson.

Jonathan Léman, som tvingades kliva av mot Västerås i fredags, röntgades under måndagen men hade under tidig tisdagskväll enligt uppgift ännu inte fått något besked.

Med Jacob Ragnarsson tillbaka har Almtuna ändå sex ordinarie backar hela. Senast mot AIK fick man ta hjälp av J20-lagets Theodor Nyström.

I målet blir det skifte från Oscar Fröberg till Arvid Ljung.

Almtuna har vunnit sina två senaste hemmamatcher och siktar på en tredje. Marcus Ragnarsson tror att man behöver nåt en liknande nivå som mot Björklöven för en vecka sedan för att man ska kunna ta en ny trepoängare.

– Mot AIK (i söndags) gjorde vi ingen jättematch men det är skönt att kunna vinna ändå.

Leksand har börjat säsongen bättre än Almtuna och ligger fyra men ändå inte så bra som många hade förväntat sig. Efter nio omgångar har de sju poäng upp till serieledande Modo.

– De har erfarenhet i laget men är samtidigt inte världens snabbaste. Vi ska utnyttja vår skridskoåkning och sätta press.

Farten blir nyckeln?

– Lite så är det är det i vårt fall. Och ha korta intensiva byten.

Matchdags

Almtuna–LeksandHockeyallsvenskanGränbyhallen onsdag 19.00UNT tippar: 3–3

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund