Rospiggarna har klart med ny lagledare

Det blev som väntat Peter Jansson som tar över som lagledare i Rospiggarna efter Conny Ohlsson, som tvingades bort under sommaren.

Peter Jansson i depån i Hallstavik. Nu blir han lagledare även över nästa år.

Peter Jansson i depån i Hallstavik. Nu blir han lagledare även över nästa år.

Foto: Håkan Lundh

Speedway2019-09-11 16:28

Peter Jansson förstärkte Rospiggarna under sommaren när det gick som tyngst för laget. När Ohlsson fick sparken så tog Jansson över. Och nu har han bestämt sig: Det blir Rospiggarna även 2020.

– Det är egentligen inga dramatiska grejer. För mig gällde det att få till de förändringar i vardagslivet (Jansson bor i Stockholm) som var nödvändiga. Det känns som om det kommer att bli bra, klubben har en bra organisation.

Några större krav på Rospiggarna säger sig Peter Jansson inte ha haft.

–  Jag ville se helheten, vad har klubben för mål. När det gäller laget är som att börja om på nytt nu när Andreas Jonsson, som är bygdens son, har valt att sluta, säger Jansson.

Nu när Peter Jansson är klar som lagledare förflyttas fokuset till lagbygget. Vilka stannar? Vilka kommer? Och inte minst: vem blir lagkapten efter Andreas Jonsson?

–  Vi måste titta långsiktigt, att hitta rätt förare för Rospiggarna, och det måste fungera ekonomiskt. Vi kanske inte har råd att ha flera storstjärnor.

Jansson hymlar inte med att han gärna ser Dan Bewley och Tomas H Jonasson i Rospiggarna. Han säger att han har "höga tankar om båda två."

Jason Doyle och Max Fricke då?

–  Doyle är en fantastisk förare och jag känner honom bra sedan tiden vi hade tillsammans i Vargarna. Sedan vet jag inte hur han ser på en fortsättning i Rospiggarna, men det ska vi prata om. Även Fricke är en intressant förare.

Eftersom regelverket säger två svenskar så kanske Kim Nilsson kan vara något. Han och Jansson känner varann sedan tidigare och Nilsson har kört ett antal år i Rospiggarna och var omtyckt bland publiken. När det gäller lagkaptensrollen säger Peter Jansson att han helst ser en svensk på den positionen.

– Kim Nilsson är en intressant kille, så mycket kan jag säga, konstaterar Peter Jansson.

Rospiggarna ska ha ett lag som kan gå till slutspel, det är målsättningen just nu. Inom ett par veckor garanterar Jansson att han ska minst ett par förare klara.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!