Över 2 500 personer på läktarna och det första slutspelsderbyt någonsin mellan Storvreta och Sirius. De sistnämnda fick bekänna färg direkt i kvartsfinalsseriens första match. Storvreta hade lekstuga i 11–3-vinsten och öste på framåt. Redan efter en minut spräckte dagens hemmalag nollan.

– Vi har fått prova på att spela slutspel. Vi har väl fyra spelare i truppen som har varit i ett slutspel tidigare – nu har de andra fått prova på det också. Det var en bra erfarenhet tror jag: Det var tv-sänt, väldigt mycket folk och en annan inramning. Nu kan vi titta framåt och börja spela innebandy nästa match i stället för att stå därute och bli utspelade, säger Sirius tränare David Ahlmark.

Är det bristen på slutspelsrutin som gör att det rinner iväg idag?

– Det är en del i det. Vi har ett väldigt ungt och orutinerat lag. Det var många stela handleder i den här matchen.

Storvretas förstafemma hade lekstuga och öste in mål. Sirius matchade sin förstafemma med Joakim Olsson, Johan Eriksson och Kevin Söderling i spetsen mot de rödkläddas dito och Siriusfemman hade stora problem att hålla ordning på Albin Sjögren och de andra välmeriterade herrarna.

– Vi hade framför allt en femma som tappar huvudet idag och var svaga rent ut sagt, säger Ahlmark.

..Er förstafemma tänker du på?

– Det spelar ingen roll vilka det var – men en femma spelar 0–6 och det räcker inte. Men så är idrott: Vi är ett lag. Vi får skruva på det och rätta till det till nästa match.

Nu är det bara för Sirius att blicka framåt. På söndag väntar omgång två i derbykampen.

– Det är en matchserie och det är 0–1 i matcher. Det hade kunnat bli 40–0 till dem och ändå bara varit 0–1. Vi måste hitta ett sätt att få stopp på dem och spela bättre, avslutar Ahlmark.