Snabb dubbel gav första segern

Två mål på tre minuter gjorde att Uppsala vann med 2–0 mot Kvarnsveden. Därmed tog laget sin första seger i elitettan och gjorde hemmapremiären till succé.

20 april 2019 18:13

Den första halvtimmen på ett soligt och varmt Lötens IP med 20 grader blev mållös. Då slog Uppsala till två gånger om på tre minuter.

Först genom Cassandra Korhonen som hann först till ett inlägg från högerkanten av Cornelia Kapocs och stötte in 1–0 från nära håll. Sedan höll sig Beata Olsson framme lite flipperspel i straffområdet och utökade ledningen.

– Det var mer adrenalin och påslaget i dag från start från vår sida. Vi hade fler och bättre löpningar offensiv och gör en bra laginsats under större delen av matchen. Vi vinner välförtjänt, säger Jonas Valfridsson, huvudtränare i Uppsala.

I den andra halvleken jagade Kvarnsveden reducering men kom aldrig närmare än Temwa Chawingas nick i ribban i första halvlek.

De få halvchanser som bortalaget skapade räddade Lina Lundqvist och hon höll nollan.

– De centrerade sitt spel lite mer i andra och de försökte trycka in bollen på fasta situationer. Men det blev aldrig riktigt farligt för dem utan defensivt tycker jag att vi gör en klockren insats. Framåt hade vi kanske några frilägen som vi borde ha gjort mål på och vi kan prata om domslut men vi kunde ha vunnit med fler mål, säger Jonas Valfridsson.

Uppsala var nära att utöka ledningen flera gånger, bland annat genom Cassandra Korhonen som sprang igenom bortaförsvaret vid flera tillfällen och ett farligt skott från Cornelia Kapocs.

Till slut vann Uppsala med 2–0 inför 162 åskådare i hemmapremiären på Lötens IP.

– En rättvis seger rakt igenom, jag tycker att vi är bättre än dem. Vi skapar fler farliga målchanser, de har sina fasta men i öppet spel är de obefintliga farmåt. Fantastiskt skönt att vinna med 2–0 på hemmaplan, vi håller nollan och kan jobba vidare mot framtiden. I dag var en härlig dag, säger Jonas Valfridsson.

Därmed tog Uppsala sin första seger för säsongen i elitettan efter att ha förlorat premiären på bortaplan mot Umeå med samma siffror.

Det gör att laget står på tre inspelade poäng efter två omgångar.

– Jag tycker vi kontrollerade matchen rakt igenom, vi gjorde det stabilt och hade balans. Kvarnsveden kom inte till några riktiga lägen utan vi hade koll bakåt. De två målen vi gjorde i första halvlek räckte och förtjänade vinsten, säger Sara Olai.

Hon är ett av flera nyförvärv i Uppsala till den här säsongen och gjorde sin första seriematch på Lötens IP.

Hon spelade hela premiären och även lördagens match på högerbacken.

– Det känns jättekul att inleda med en seger på hemmaplan, vi har kämpat för det här. Vi är många nya och det är ett nytt lagbygge men vi har kommit ihop bra som lag. Ju mer vi spelar ihop desto bättre blir det så det ser ljust ut inför säsongen, säger Sara Olai.

Matchfakta

Uppsala↔2

Kvarnsveden↔0

Elitettan

(2–0) Målen: 1–0 (34) Cassandra Korhonen, 2–0 (36) Beata Olsson. Publik: 162.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Skagerström