Smajic lämnar Sirius

FOTBOLL. Frågetecknen börjar räta ut sig i Sirius trupp inför den kommande säsongen. Nu står det klart att Emir Smajic lämnar klubben.
– Han har valt att inte spela med Sirius i år, säger tränaren Kim Bergstrand.

12 januari 2012 22:16

Emir Smajic, vars kontrakt har gått ut, kommer nu i stället att träna med superettanklubben Assyriska i hopp om ett kontrakt. Smajic själv vill inte bekräfta det hela dock, men medger att det ”lutar åt att han lämnar Sirius”.
– Jag kan säga att jag inte tränar med Sirius, men mer vill jag inte säga. Man ska inte ropa hej innan allting är klart och jag kan nog ge mer besked i slutet av nästa vecka, säger anfallaren.

I och med att Smajic lämnar har Sirius fyra forwards i truppen. Det är inte aktuellt att ta in någon ersättare i dagsläget men saker kan självklart förändras. Under torsdagskvällen förnyade nämligen Djurgården sitt intresse för Ante Björkebaum.
– Han är fortfarande aktuell. Vi har pratat med Sirius och han är absolut inte avskriven för vår del. Jag vill helst ha truppen klar i månadsskiftet januari/februari och vi får se när vi tar beslut kring Ante, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson.

Kim Bergstrand:
– Vi har inte hört någonting från Djurgården och vad jag vet har inte Ante heller hört någonting. Vi vill så klart ha besked så snart som möjligt för att kunna agera ifall han skulle försvinna.

Ett annat frågetecken har varit vänsterbacken Haisem Ismail. Tidigare i veckan såg en fortsättning självklar ut men nu har saker trasslat till sig och något kontrakt är inte påskrivet.
– Jag gillar inte att säga saker innan de är klara och jag vet inte hur det blir. Jag kör på med Sirius så gott jag kan i förhållande till mina arbetstider och resten kör jag själv. Jag tror inte att något blir klart under den kommande veckan, säger Ismail.

Kim Bergstrand tror dock att en lösning är nära.
– Vi var överrens om ett kontrakt i måndags men då blev det strul med arbetsgivaren. Min förhoppning är att vi ska lösa det här snart och det tror jag vi ska göra också.

Något som dock är helt klart är att mittbacken Dillan Ismail väljer att fortsätta i Sirius - i alla fall tills vidare.
– Han har bestämt sig för att träna med oss i en månad nu för att känna sig för, sedan ska han ta beslut om hur det blir, avslutar Kim Bergstrand.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels