SM-silver till Mathilda Johansson

Uppsalaskytten Mathilda Johansson, 15, fick till det rejält när SM i skeet avgjordes i Luleå i helgen. Efter tre dagars tävlande tog hon hem SM-silvret i damklassen. – Det känns jättebra, säger silvermedaljören.

3 juli 1916 14:25

SM i skeet gick av stapeln på skyttestadion i Sunderbyn, strax utanför Luleå. Efter de två första dagarna var det silverläge för Mathilda Johansson från Uppsala Jaktskytteklubb, som var den yngste startande i tävlingen.

– Det känns jättebra. Jag har haft det väldigt svårt på tävlingar på sistone, nu har det verkligen släppt. Det känns jätteskönt, säger Mathilda Johansson.

Detta trots att det sista skyttet på söndagen inte riktigt blev vad hon hoppats på.

– Jag sköt en väldigt dålig serie så jag var lite halvförbannad, men det kändes skönt. Jag hade serien innan och visste att jag kunde få en andraplats, för trean låg det antalet duvor bakom som gjorde att hon inte skulle hinna ikapp, säger Mathilda Johansson.

Vad tror du gjorde att du tog hem silvret?

– Jag haft en väldigt bra inställning och har känt att jag tränat mycket mer på sistone och fått upp säkerheten på mig själv. Känner jag mig säker så skjuter jag bra, säger silvermedaljören som också vill lyfta sin tränare Therese Lundqvist.

– Hon är underbar! Det är hon som hjälpt mig med all träning. Hon är en väldigt duktig skytt själv som var med i OS 2012, säger Uppsalaskytten.

Och hur firar du?

– Ja, det har jag inte tänkt på. Vi är på väg hem nu så det blir nog att träffa nära och kära när jag kommer hem.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rasmus Hammarström