SM-silver för Uppsala

Det blev SM-silver för Uppsala Bugg & Swing Society efter en makalös dramatik i finalen. ”Vi är jättenöjda med ett silver”, säger Angelica Källström.

30 januari 2015 10:38

Regerande svenska mästarna Uppsala Bugg & Swing Society var ytterst nära att upprepa bedriften från fjolårets SM-tävlingar. Men det blev till slut ett silver efter en något krokig väg fram till avgörandet för Uppsala.

– Vi gjorde inte riktigt bra ifrån oss i alla grenar, då får man också ta att man inte vinner guld, säger Angelica Källström som tillsammans med Benjamin Österlund bjöd på stor show och vann boogie woogie-delen.

– Den långsamma rundan var jag ganska nöjd med, men i den snabba blev jag ganska trött. Men vi vann, och det känns jättekul.

Vann SM-guldet gjorde Rocksulan från Karlstad, men det var först i den sista dansen som guldstriden avgjordes. Inför den avslutande buggen låg Uppsala på en tredje plats efter DK Bugg från Ulricehamn och just Rocksulan från Karlstad.

Uppsala, med storfavoriterna Johan Haag och Hanna Kupljen, imponerade på domarna och vann den långsamma buggen som gav laget guldläge inför den absolut sista dansen. Men i den snabba buggen var Rocksulan något bättre och snuvade därmed Uppsala på guldet.

– Det känns ändå helt okej. Vi är jättenöjda med ett silver, fortsätter Källström.

Hur medvetna var ni om spänningen på slutet?

– Vi visste egentligen bara vad vi själva hade för siffror.

Du låter inte allt för missnöjd trots guldmissen?

– Det är klart att man alltid vill vinna, men jag är nöjd med vad vi presterar. Vi kom till start med en lite annorlunda konstellation i år, men alla gjorde väldigt bra ifrån sig. Det var väl bara vi rutinerade som inte riktigt levererade den här gången, avslutar Angelica Källström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Jansson Klarin