Slutspel nära efter målexplosion

Obesegrade i fyra raka matcher med 27 gjorda mål. Målexplosionen gör att Sirius plötsligt stormar mot slutspel. "Fortsätter vi spela så här är vi svårstoppade", säger Bobby Edberg.

18 januari 2017 21:49

Skadorna och sjukdomarna har gett med sig och då är Sirius ett helt annat lag. Efter de svaga insatserna mot Warberg och Karlstad runt årsskiftet är de nu stekheta.

– Nu är det kul att spela innebandy. Vi har bra go och bra självförtroende, säger tvåmålsskytten Bobby Edberg efter 6–3 hemma mot Dalen.

Sirius, som under hösten hade problem med effektiviteten, öser plötsligt in mål. Fem mot Höllviken, elva mot Thoréngruppen, fem mot Mullsjö och nu alltså sex mot Dalen. Tre segrar och ett kryss i dessa matcher gör att laget plötsligt bara är en poäng ifrån just Dalen på sista slutspelsplatsen, om än med en match mer spelad.

Men Sirius vill inte prata allt för mycket om slutspel. Än.

– Det är alldeles för tidigt att börja prata om det. Men stämplar vi in och göra såna här insatser i varje match så ..., säger tränaren Niklas Johansson.

Matchen började illa för hemmalaget i IFU Arena med baklängesmål redan efter tre minuters spel. Men de blåsvarta skakade av sig det omgående och innan den första perioden var spelad var ställningen 3–1. Och att vara i ledning med en motståndare som försöker satsa framåt passar försvarsstarka – och kontringsskickliga – Sirius alldeles perfekt.

– Vi fick matchen dit vi ville, konstaterar Johansson.

Han kunde också konstatera att hans lag spelade närmast prickfritt bakåt. Dalen försökte och försökte men kom ingen vart. Antalet heta målchanser för Umeålaget var ytterst få.

– Vi gjorde en fantastisk försvarsinsats. De hade inte många chanser och lägena de fick tog Jarno (Ihme), ja utom tre då, men två gick väl via en fot och in, säger Siriustränaren.

Matchen avgjordes mer eller mindre inom loppet av en minut i den andra perioden. Först satte Johan Eriksson 4–1 på en riktig upprullning av gästernas försvar och sedan satte Jakob Drews 5–1 efter att Sirius vänt spelet snabbt.

Andrakedjan med Drews, unge centern Mattias Jansson, och Peter Berlin hade så långt gjort tre av målen.

– Det har varit olika formationer som vunnit matcherna åt oss på slutet. Det var den tredje mot Höllviken, den första mot Thoréngruppen och egentligen den andra i dag, säger Johansson.

Förutom Drews blev även Bobby Edberg alltså tvåmålsskytt. Samme Edberg som brände ett par klara lägen i Mullsjö senast.

– Redan i bussen på väg hem från Mullsjö tänkte jag på att jag skulle revanschera mig, säger han.

Sirius–Dalen 6–3
Superligan
(3–1, 2–0, 1–2) Målen: 0–1 (3.05) Ketil Kronberg, 1–1 (9.39) Jakob Drews, 2–1 (15.35) Mattias Jansson, 3–1 (17.06) Bobby Edberg, 4–1 (32.16) Johan Eriksson, 5–1 (33.17) Jakob Drews, 5–2 (50.07) Jonas Svahn, 6–2 (52.32) Bobby Edberg, 6–3 (17.45) Patrik Suchanek.
Skott: 20–20 Utv.min: 2–2 Publik: 502

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund