Slog till – inför 75 000

Många gånger nära, men just bara det. Under rallycross-EM-deltävlingen i franska Loheac kom den efterlängtade islossningen för Anders Michalak – inför 75 000 åskådare.

5 september 2017 09:08

– Det har varit så nära så många gånger, men nästan alltid har det varit något som fällt krokben för mig. Oavsett om det har handlat om tekniska bekymmer, påkörningar eller motorfel, säger Anders Michalak som missade finalerna deltävlingarna i både Höljes och Kanada med minsta möjliga marginal.

– Nu var det medvind för mig, nu var det min tur, konstaterar Anders Michalak efter femteplatsen i rallycross-EM:s RX2-final i franska Loheac.

Almungebon, tävlandes för Hallstaviksklubben MK Orion, gör sitt första år som rallycrossförare och att nå final i EM redan under debutåret överraskar till och med honom själv.

Även om 38-åringen är van med stora framgångar inom motorsporten. Som tidigare svensk mästare i backe på en MC, som svensk mästare i isbana, SM-silvermedaljör i supermotard och den senaste säsongen, som stark SM-fyra i crosskart. Bland annat.

– Jag kommer ju från motorcykelsidan och det är inte riktigt samma sak som det här kan man lugnt säga. Jag är supernöjd och jag fick mycket beröm av de som körde supercar-klassen i Frankrike.

– Jag har minsta budgeten av alla i hela serien och nosar ändå på finalplatser i varje tävling. Och den här gången lyckades jag nå hela vägen.

Att nå sin största framgång på fyra hjul är stort. Att göra det inför 75 000 åskådare är ännu större.

– 75 000 pers … Alltså, fatta vilken atmosfär och hur det kan vara utomlands. Höljes i Sverige är brutalt med sina 45 000, men det här var ett snäpp värre, säger Anders Michalak.

Närmast väntar tävlande i rally X-Nordic i Götene under helgen, innan rallycross-EM fortsätter – i Sydafrika!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Rutegård