Släpper ölsort – för att hylla Sirius

För att fira Sirius första allsvenska säsong sedan 1974 släppte Bryggeriet Ångkvarn två ölsorter inspirerade av klubben. Nu kommer en tredje öl som heter Siriuslager och släpps på Valborg.

28 april 2017 14:06

Tidigare i år till hemmapremiären mot IFK Göteborg släppte Bryggeriet Ångkvarn i Uppsala två helt nya ölsorter för att hylla Sirius efterlängtade återkomst till fotbollsallsvenskan för första gången sedan 1974: Vi(e)nnarlager och Blåsvart Stout.

– Det var vårt sätt att fira Sirius och hylla laget lite grann. Sedan funderade vi vidare och kom på att vi ville göra en sort till. Det är en lättdrucken och frisk laget. En klassisk öl för ett klassiskt lag, säger Per Erik Alm, bryggmästare på Bryggeriet Ångkvarn.

Nu släpper bryggeripuben i Uppsala ytterligare en ölsort som inspirerats av fotbollslaget och den kallas Siriuslager. Den släpps på Valborg i samband med Sirius hemmamatch mot Jönköpings Södra och kommer att finnas kvar i sortimentetl.

– Oavsett produkt är det roligt att den döps efter oss och vi uppskattar det. Sedan har öl vuxit som kultur och är mer än bara dricka den, säger Mats Karlström, informationsansvarig på Sirius.

Tidigare har bland annat svenske fotbollstränaren Lars Lagerbäck fått en öl döpt efter sig på Island efter landets framgångar i EM.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Skagerström