Skrällen låg aldrig i luften när Gusk tog emot allsvenska Kif Örebro på Löten i cupens åttondelsfinal. Trots att Gusk kunde hålla 0–0 in i halvtid så kändes det som en tidsfråga innan gästerna skulle få hål på hemmalaget. Och det var släkten som var värst.

– Ja, i alla fall för Max, skrattar Fanny Andersson som gjorde det förlösande 1–0-målet till Örebro tidigt in i den andra halvleken.

– Det kändes ändå som att vi hade kontroll på matchen i första halvlek, men vi fick inte till det ... det var lite slarvigt. Sedan steppade vi upp i andra halvlek, säger Andersson.

Fanny Andersson, som tidigare spelat i just Gusk, och som för ett och ett halvt år sedan såldes från Sirius till norska Kolbotn är tillbaka i svensk fotboll och redo för sin allsvenska debut. Hemma i Uppsala blev det ett mål och en fin prestation innan hon byttes ut.

– Det var kul. Det var skönt att komma hit och vinna.

Hur har första tiden i Örebro varit?

– Det har varit bra. Jag har kommit in i det och trivs bra så det känns verkligen som att jag har gjort rätt val.

Inför matchen fick Andersson beröm från Örebros landslagsspelare Lisa Dahlkvist i en intervju i UNT.

– Det är superkul och roligt att spela med bra spelare. Jag hoppas att jag kan ta stora kliv under säsongen, säger Andersson.

Gusk stod för en godkänd insats med tanke på motståndet och att man saknade nyckelspelare som Nathalie Larsson, Sofia Fors och Tyra Kajgård för att nämna några. Man kan nu se tillbaka på ett lyckat cupäventyr med skrällar mot både Hammarby och Sundsvall i bagaget.