Skyttekungen skadad - då klev ersättaren fram

FOTBOLL. Siriusmaskinen rullar vidare – även om den fick sig en rejäl törn när Ante Björkebaum klev av skadad. Då smällde ersättaren till med matchens enda mål.
– Jag är inte så van med sånt här, sa ersättaren Christer Gustafsson efter 1–0 hemma mot AFC United.

29 april 2013 22:38

Under måndagen tog Sirius sin tredje raka seger och höll nollan för tredje gången i rad i norrettan och befäster därmed sin serieledning. Men det satt långt inne. Det dröjde tills den 86:e matchminuten innan målet kom – och det var inhopparna som gjorde det.
Kerim Mrabti (in för Dalil Benyahia) hittade Christer Gustafsson (in för Ante Björkebaum) med ett läckert inspel i boxen. ”CG”, som Gustafsson kallas, rullade in bollen mellan benen på AFC-målvakten George Moussan.
– Jag vet ju var jag ska sätta den på honom, säger ”CG” som spelat med Moussan i Hammarby tidigare.

Det var dramatiskt värre när Christer Gustafsson byttes in i matchen. Det skedde redan i den 34:e minuten när Ante Björkebaum klev av skadad. anfallaren låg länge kvar och vred sig i plågor efter en kollision med Linus Smedjegården på högerkanten (mer om det i en separat artikel).
– Jag hade inte ens varit uppe och värmt, så jag kom in direkt från bänken. Så det tog ett tag innan jag blev varm. Men i andra var det bara att köra på, säger målskytten.
Det var inget snack om att det var Sirius som var det bättre laget – vilket inte minst märktes i antalet chanser som skapades. AFC stängde skickligt den centrala ytan i den första halvleken och spelade extremt fysiskt vilket var en del av tränaren Andreas Brännströms taktik.
– Vi hade faktiskt pratat om det innan och lyckades bra med det i den första halvleken, säger Brännström vars lag nu har tre raka förluster.

Kim Bergstrand var inte nöjd med den matchbilden.
– Vi spelade knackigt och fick inte i gång vårt passningsspel alls. När vi fick det så skapade vi chanser direkt. Jag tycker att det var rättvist även om AFC hade ett tre mot ett-läge som de sumpade bort. Hade de gjort mål där hade det kanske slutat annorlunda, säger Siriustränaren.
Vad säger du om Christer Gustafssons insats?
– Jag sa till honom på bänken att det här kommer du att avgöra och det gjorde han. Christer har känsla för mål och det visade han i dag.
Så blev det också, vilket gladde stora delar av de nära 1 400 som tagit sig till Löten i duggregnet.

Matchfakta

Sirius–AFC United 1–0
(0–0)
Målen: 1–0 (86) Christer Gustafsson.
Hörnor: 7–2  Varningar: 0–5  Publik: 1 395

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustaf Andersson