Skratt och tårar utlovas på galan

Under torsdagskvällen är det dags för Uppsalas årliga idrottsgala. Värd för spektaklet är ingen mindre än Sevana Ghadimi.

14 februari 2019 08:30

Ghadimi var med och startade Ronjabollen i Uppsala, ett projekt som hjälper till att integrera fler tjejer som normalt sett står utanför idrottsrörelsen till fotbollen. Till vardags jobbar hon som CSR-ansvarig hos Svenska Fotbollförbundet och under torsdagskvällen gör hon debut som galavärd för Uppsala idrottsgala.

– Det är lite blandade känslor. Jag är självklart väldigt glad att få förfrågan, men nu när det bara är dagar kvar är man faktiskt nervös, säger Ghadimi.

Hur kändes det att få frågan?

– Jag blev lite överraskad när jag fick frågan, ska jag leda galan? Det kändes som en självklarhet att göra det och jag tackade ja direkt, jag behövde inte ens tänka på det.

Vad kan man förvänta sig från galan?

– Mycket skratt, men också tårar. Det blir glitter och glamour där vi hyllar fantastiska idrottskvinnor och män.

Många är nominerade och under kvällen kommer mängder av vinnare att utses. När Sevana Ghadimi tittar tillbaka på idrottsåret i Uppsala 2018 plockar hon dock fram några som inte är nominerade som sina favoriter.

– När jag minns 2018 från Uppsala så tänker jag på IK Uppsala Fotboll som har gjort ett fantastiskt år. De här två åren har de drivit en egen förening till att bli stabil och spela i elitettan. Sedan kan man inte glömma Armand Duplantis heller, det var helt fantastiskt.

Hur ser du på Uppsala som idrottsstad?

– Det jag gillar med idrotten i Uppsala är att det finns allt. Det är inte något som sticker ut enligt mig utan det finns fotboll, Almtuna, innebandy, basket, orientering och lite allt möjligt. Det är det jag gillar med Uppsala, det är en riktig idrottsstad, säger Ghadimi.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels