"Skodödaren" tillbaka för Sirius

Karl Larson är tillbaka i truppen igen efter problem med ljumsken. Något som dock fortsätter att vålla backen stora problem är hans skor.

6 maj 2018 15:37

”Somliga går med trasiga skor, säg vad beror det på?”. Just den frågan från Cornelis Vreeswijks visa från 1968 passar bra in på Sirius back Karl Larson. Hittills under säsongen har tre splitternya par skor gått sönder för Siriusförsvararen som i matchen mot Örebro går in på sitt fjärde par för säsongen, överlägset flest i Sirius.

– Tre par har gått sönder bara i år och jag tycker att det är alldeles för dåligt, säger Larson som kommer att spela i fjolårets modell mot Örebro.

Säg vad beror det på?

– Jag vet inte. Antingen springer jag på något konstigt sätt så att jag belastar skorna annorlunda för det är dobbarna som går av hela tiden, det är väldigt oklart. Man kan inte reklamera skorna heller om man spelar på konstgräs och det har dessutom varit problem med leveranserna där jag inte fått de skor jag ska ha, säger Larson.

Det kan låta som en liten sak, men skoproblematiken har varit påtaglig för Larson under säsongen, kanske främst i premiären borta mot Hammarby på Tele2 Arena.

– Premiären mot Bajen spelade jag med fjolårets skor som dessutom var en storlek för stora och det var inte alls skönt. Det har varit jätteirriterande faktiskt.

Hur mycket stör det?

– Det har inte varit en fördel och inte bekvämt alls. Man vill ändå spela in ett par skor och vara bekväm i de skor man spelar i, nu har jag sprungit runt och tänkt på vilka skor jag har på fötterna. Det har inte varit så kul, säger Larson och fortsätter:

– Det känns konstigt att vi inte kan få de skor vi vill ha, vi spelar ändå i allsvenskan och jag vet att det är fler lag som har problem med det. Jag tycker att det är för dåligt faktiskt, man borde kunna få den storlek man vill ha på de skor man vill ha. Det är vårt enda verktyg och man borde kunna fixa det under en rimlig tid.

Har du haft lika mycket problem tidigare?

– Det är framför allt årets modell som jag har haft problem med, sedan har de gått sönder tidigare också men då har det varit mer generellt slitage efter många träningar på konstgräs. Det kan jag köpa, men i år har det varit extremt.

Jesper Arvidsson har tidigare berättat för UNT att han inte har fått de skor han önskat.

– Det är många som har problem med att man inte får skor i tid, men sedan är det mest för mig de gått sönder. Får man inte de skor man vill ha så kommer jag att gå och köpa ett par i någon affär, det kommer jag att göra, säger Larson.

Siriusbacken missade den senaste matchen mot AIK, men är nu tillbaka igen.

– Det känns bra faktiskt, betydligt bättre nu än inför förra AIK-matchen. Jag trodde inte att den här matchen skulle vara aktuell först, men det har känts bra. Ta i trä, men jag litar på att ljumsken håller nu och det är kul att vara med, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels