Både Jesper Arvidsson och Johan Eiswohld har haft problem med baksida lår. Nu ser dock backduon ut att vara disponibla till onsdagens match mot Östersund.

– Jesper Arvidsson är redo för 90 minuter. "Eis" kan kanske vara med på bänken. Idag (måndag, reds anm.) var första gången han körde för fullt med laget och vi får se hur hans kropp svarar på det, säger Anton Hagberg.

Arvidsson hade problem med baksidan innan bortamatchen mot AIK i slutet av april men man beslutade att han skulle spela ändå. Efter matchen sa Arvidsson att han med facit i hand borde ha vilat. Nu ska dock situationen vara en annan.

– Jag är inte orolig. Jag hade nog kunnat spela mot Trelleborg om det vore så men vi var extra försiktiga, säger Arvidsson.

Hur har det varit att följa laget från sidan.

– Hemskt. Jag har fått en halv hjärtinfarkt vid varje match jag följt från sidan. Det har ju inte gått så bra heller så därför har det varit ännu jobbigare.

Abdul Razak har varit förslitningsskadad men har kunnat köra för fullt de senaste dagarna.

– Han är uttagningsbar, säger Hagberg som samtidigt poängterar att Razak inte är redo för 90 minuter.

En spelare kommer däremot utgå ur truppen. Tim Björkström fick kliva av i matchen mot Trelleborg på grund av en smärtande ljumske.

– Han har precis varit på ultraljudsundersökning och vi har fått ett positivt besked. Det var ingen bristning utan det handlade om en överansträngning. Han kanske kan spela den sista matchen innan uppehållet men vi kommer inte att chansa.

Hur välkommet är det stundande VM-uppehållet?

– Det är väldigt välkommet. Det är jätteviktigt att vi försöker ta vara på tiden och ge spelarna indviduella program så att de kan stärka upp sig och vila, avslutar Anton Hagberg.