– Självklart har jag koll på vilka matcher som är kvar, både för oss och för dom andra lagen. En sak vet jag: vi kan inte påverka hur det går för Broberg och Motala, vi kan bara göra vårt, säger Siriustränaren Esa Määttä.

Under VM-uppehållet har Sirius tränat hårt.

– Vi har haft en fruktansvärt bra träningsvecka. Oavsett om vi kommer att spela slutspel eller om säsongen tar slut, så är det viktigt att vi höjer formen. Och om vi inte går till slutspel så har vi en månad på oss att träna på is.

Sirius ställs mot Bollnäs på Sävstaås. En mycket svår match. Bollnäs jagar den fjärdeplats som rivalen Edsbyn har just nu. Bara en poäng skiljer lagen.

– Förra säsongen tog Sirius poäng i Bollnäs, men det är andra förutsättningar som gäller nu. Då var det ett helt annat Bollnäs. Nu möter vi ett lag som vill bli fyra och som har allt att spela för, säger Esa Määttä.

Man får kallt räkna med att Broberg och Motala tar minst två poäng till i mötena mot Tellus och Frillesås. Då räcker det inte för Sirius att "bara" ta två poäng i den sista omgången mot Tellus.

– Jag trodde att det eventuellt skulle kunna räcka med två poäng till, men så tog Motala poäng mot Villa och Broberg slog VSK, så nu kommer det att krävas tre eller fyra poäng om vi ska ha chansen, säger Määttä.

Bollnäs då? Hur stora är Sirius poängchanser? Är de rentav större hemma mot VSK?

– I dagsläget spelar det ingen roll, båda matcherna är lika svåra. Men vi är trygga med vårt spel och givetvis kan vi ta poäng, men det krävs att vi spelar på topp och att motståndarna inte göra en massa hörnmål, säger Määttä.

Alla spelare är tillgängliga i Sirius. Målvakten Anton Andersson fick en smäll på en träning i förra veckan men var tillbaka och körde för fullt på måndagen. Mot Bollnäs är det dock Erik Persson som står. Han kom från Edsbyn till Sirius och skulle nog gärna vinna på Sävstaås ...