Siriusrevansch för bottennappet?

Sofie Paulsson är på väg mot sin bästa säsong någonsin. Ändå är det en bit kvar till toppformen. "Den kommer lagom till slutspelet", säger hon med ett skratt.

9 februari 2018 05:00

Efter speluppehållet tar Sirius emot gotlandslaget Endre. Det återstår åtta matcher och som det ser ut nu blir det en fajt om två slutspelsplatser mellan Malmö, Dalen och Sirius.

– För oss känns det som om slutspelet redan har börjat, så viktiga matcher är det, säger Sofie Paulsson, som blev matchvinnare mot Jönköping senast med sina två mål och en assist.

Nuär det skillnad mellan Jönköping och Endre. När Sirius mötte Endre senast blev det storstryk. Å andra sidan brinner laget av revanschlust.

– Ja, verkligen. Det var säsongens bottennapp av oss när vi möttes senast. Annars brukar vi spela ganska jämnt med Endre, säger Paulsson.

Endre saknar sin stora stjärna Sara Steen, som opererades för någon vecka sedan efter en handskada i matchen mot Warberg den 27 januari. Säsongen kan vara över för Endres landslagsmeriterade forward.

Chanserna för Sofie Paulssons Sirius ökar därmed.

– Vi har tränat bra under uppehållet och det är en bra känsla i laget. Alla är friska och jag tycker att vi har en bra chans att vinna.

För Sofie Paulsson har säsongen varit lyckad, detta trots den svaga starten och all den turbulens som var i samband med att tränaren Niklas Jonsson fick sparken.

Hittills har hon gjort elva mål och sju assist på 18 matcher och närmar sig det personliga rekordet som ligger mellan 20–25 poäng.

– En helt okej säsong, jag är på väg att hitta tillbaka till formen, men det är en bit kvar, den kommer till slutspelet, säger Paulsson med ett skratt.

Nu lär Endre bli en svår motståndare även om man saknar Sara Steen. Men i den senaste matchen, när Steen blev skadad, blev det stryk mot bottenlaget Warberg med 4–2.

– För våran del har vi svårare när vi möter Pixbo, Mora och de andra lagen som ligger i toppen av tabellen, säger Sofie Paulsson.

Matchdags

Sirius–Endre

Ifu Arena 19.00

UNT tippar: 4–6

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Håkan Lundh