Siriusbackens vågade löfte

Sirius ligger sist i superligan och har fyra poäng upp till säker mark. Då kommer backen Matilda Andersson med ett minst sagt vågat löfte.

19 januari 2019 14:00

Sirius har haft en minst sagt tuff säsong och ligger på jumboplats efter att Örnsköldsvik förra helgen besegrat Malmö samtidigt som Sirius själva föll klart hemma mot Mora. Som om det inte vore nog besegrade även Warberg Göteborg i veckan så det nu skiljer fyra poäng upp till säker mark för blåsvart. Med elva matcher kvar att spela kommer dock Matilda Andersson med ett minst sagt vågat löfte.

– Vi ska hålla oss kvar, jag lovar det. Vi kommer inte att åka ur, säger backen.

Vad talar för er tycker du?

– Vår vilja, vi vet vad som krävs för att vara kvar. Vi har varit ett nästan givet slutspelslag de senaste åren och vet vad som krävs och vad vi vill. Det kommer att driva oss till att klara det här även om det kommer att innebära tuffa och hårda matcher, säger Andersson.

Under söndagen väntar match mot just Malmö. Sirius har fyra raka förluster i bagaget, men motståndarna från Skåne har inte heller någon gryende form med tre raka förluster.

– Det är alltid tuffa matcher mot Malmö, särskilt borta. De ger sig aldrig så det kommer vara två lag som inte kommer att ge sig. De förlorade senast och vill också uppåt i tabellen.

Hur ser ni på den här matchen?

– Det är kniven mot strupen varje match nu. Vi vill visa att vi ska vara kvar och då måste vi till slut börja vinna matcherna. Vi har ett driv, en vilja och en lagkänsla så vi ska klara det här. Vi kommer inte att vika ned oss och ska visa hur mycket vi vill stanna kvar, säger Matilda Andersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels