Sirius värvar Hammarbyspelare

FOTBOLL. Bara några minuter före Sirius träningspremiär på Löten presenterades klubbens senaste nyförvärv. 24-årige forwarden Christer Gustafsson spelade i fjol för Hammarby IF i superettan.

9 januari 2012 20:34

När Sirius på måndagseftermiddagen inledde träningssäsongen på ett kylslaget Löten gjorde man det med ett helt färskt nyförvärv på träningsplanen. Christer Gustafsson spelade i fjol för Hammarby i superettan där han gjorde tre mål på 18 matcher.
– Vi har förhandlat med Christer i ungefär en månad och han skrev på bara några minuter innan vårt första träningspass, säger Siriustränaren Kim Bergstrand som följt Gustafsson väl ända från juniortiden i Hammarby.
– Han har funnits på fotbollsgymnasiet där jag jobbat och även i Hammarbys juniorlag som jag tränat.

Bergstrand säger såhär om nyförvärvet:
– Christer är en välutbildad, klok, hårt jobbande allroundforward med målsinne. Förhoppningen är att han ska göra runt 10-15 mål i seriespelet.

Sammanlagt 22 spelare fanns på plats den första träningsdagen. Med fanns exempelvis färska nyförvärvet Joakim Blomqvist men även Ante Björkebaum, som varit på väg till Djurgården.
– Vi har inte hört något nytt och räknar med honom, säger Bergstrand.

Detsamma gäller även för Haisem Ismail, som en tid varit på väg bort från Sirius men som troligen nu blir kvar.
– Vi är överens om ett kontrakt med Ismail, som nog skulle tränat i dag om det inte vore för ljumskproblem. Men han behöver få ihop det även med sitt jobb innan det är helt klart, säger Bergstrand som är nöjd med första träningsdagen.
– Som vanligt när det gäller premiärträningen var det många pigga ben, lite som kalvar på grönbete.

Nu väntar en tuff träningsperiod för Siriusspelarna. Träning måndag till fredag med dubbla pass på onsdagar. Innan laget spelar seriepremiären i division I Norra mot Östersund borta 14 april ska sammanlagt elva träningsmatcher avverkas. Den första 28 januari mot Djurgården.

Det var alltså många pigga Siriusben under det första träningspasset.
– Det brukar det alltid vara på första träningen, men jag kan lova att spelarna kommer att ha betydligt tuffare dagar än den här framöver. Vi ska träna hårt, säger Kim Bergstrand.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Eriksson